r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-bulguros töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Aszalt paradicsomos-bulguros töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    4181 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4640.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    16724 micro
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1265 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. Eközben a cukkinit kivájjuk, ha nem túl magvas a belseje, azt is apró darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük az ételízesítővel.
  4. Hozzátesszük a darált húst, és azzal együtt is pirítjuk, míg a hús meg nem sül.
  5. Eközben vizet forralunk, a bulgurt kb 10 perc alatt megfőzzük.
  6. A hagymás-cukkinis húsba belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot, majd a frissen szedett, apróra vágott kakukkfüvet.
  7. A megfőtt bulgurt a húsos masszához keverjük, ízesítjük a tejföllel.
  8. A kivájt cukkinikat sütőpapíros tepsibe helyezzük, megtöltjük a bulguros-húsos keverékkel, majd a tetejére ráreszeljük a sajtot.
  9. 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (figyelem, hogy kellően puha legyen a cukkini, és a teteje is megpiruljon).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10230
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Ajánló

Én most fokhagymás, petrezselymes tejföllel kínáltam, de szerintem tzatzikivel is nagyon finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-bulguros töltött cukkini
NovakAndi 48 recept

Kaptunk az anyósomtól pár cukkinit, és mivel a hétvégén nagyon sokat és nehezeket ettünk, úgy döntöttünk, amíg a gyerekek nyaralnak a nagyiknál, mi próbálunk kissé lightosabban enni, ledolgozandó az otthon összeszedett kalóriákat. A cukkinit így egészségesebb alapanyagú töltelékkel töltöttem meg, és készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek