r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3825 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7491.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    4612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1423 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    3251 micro
Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1446 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütő üstjébe tesszük először a folyadékokat: élesztős víz, joghurt, zsír, majd öregtészta, eztán a szilárdakat: burgonyapürépor, aszkorbinsav, sikér, liszt, só, és 20 perces dagasztásra állítjuk.
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre osztjuk, ovális lap formájúra nyújtjuk, melynek közepére tesszük a három részre osztott töltelék egyikét,majd a tészta két oldalát 2 cm-enkéntsrégen bemetsszük, és a töltelék felett egymásra hajtogatva takarjuk azt el.
  5. A töltött tésztát bagettsütőbe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát kelesztjük, meleg vízzel lespricceljük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen. 10 perc eltelte után a hőt mérsékeljük fokra, és még 10 percig sütjük a bagetteket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3022
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos bagett
Évi néni 1830 recept

A fonást Limara oldalán láttam meg, és azonnal szerettem volna elkészíteni. Úgyis elfogyott a kenyerünk, mert elkenyérchipseztem, hát kaptam magam, és az utolsó adag öregtésztából, amit szintén a kenyér istennőjétől lestem el, és minden kenyeremhez használom. Még forrón áldozatul esett a prototípus, mert fiammal azonmód szétcincáltuk, ahogy kikerült a sütőből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?