r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 974 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3883 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 974 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12813.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    8258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 3883 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a cseresznyét és áfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot. A barackot szintén tálba helyezzük, és ráöntjük a sütőtök párlatot, a gyümölcsöket egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd vajon üvegesre pirítjuk, és egy nagyobb tálba helyezzük (amibe a teljes húsmennyiség is el fog férni).
  3. A tojásokat egy kis tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a zsemlemorzsát.
  4. A húsokat a hagymához adjuk a tálba, majd a fűszereket és sót is.
  5. Hozzáadjuk a zsemlemorzsás-tojásos masszát, és összegyúrjuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
  6. A masszából kb. 2 cm átmérőjű kis golyókat formázunk.
  7. A golyók közepére 1-1 szem, a levéről leszűrt aszalt gyümölcsszemet teszünk, és gondosan visszazárjuk hússal (a sárgabarackot legalább félbe szükséges vágni).
  8. Az elkészült golyókat vaj és olaj keverékén (50-50 % kb. 4 dl), serpenyőben rázogatva aranybarnára sütjük.
  9. A húsgolyókról a zsiradékot lecsepegtetjük, és egy tálra halmozzuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3699
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen
Pálinkaügynök 13 recept

Önmagában baráti beszélgetésekhez kínáljuk (fogvájóval átszúrva), de köretet is készíthetünk hozzá: egy jó salátát például. Ha a masszából előbb azonos vastagságú hengereket formálunk, és a vastagsággal azonos szeletekre daraboljuk, könnyebben tudunk azonos méretű golyókat formálni. Ha nem kívánjuk a teljes mennyiséget kisütni, a felét lefagyaszthatjuk, és későbbi időpontban, szüksége szerint frissen süthetjük (pl.: váratlan baráti látogatáshoz). Aki a megszokott húsgolyókra számít, kellemes meglepetés éri: a zöldségpárlatba áztatott gyümölcsökkel igazi extra húsgolyókat kapunk. Ráadásul mindezt gluténmentesen! A receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Ő néha baromfihússal is elkészíti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek