Aszalt gyümölcsös aprósütemény recept

Aszalt gyümölcsös aprósütemény
Aszalt gyümölcsös aprósütemény
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény puha és omlós, a fűszereké és az aszalt gyümölcsöké a főszerep, a zabpehely nem dominál benne. További előnye, hogy nagyon hamar elkészül.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az aprósüteményeket díszíthetjük olvasztott étcsokoládéval.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz, aprósütemény, aszalt gyümölcsös mandulás aprósüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és a mézet is.
  2. A lisztet, fahéjat, sót, szódabikarbonát, zabpelyhet, rumot, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, és a szintén apróra vágott mandulát összekeverjük.
  3. A vajas keveréket összekeverjük a lisztes keverékkel.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, és egy evőkanál segítségével ellapítjuk őket.
  5. Kb. 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük az aprósüteményeket. Melegen még nagyon puha, ha kihűlnek, megszilárdulnak.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 16 381
elküldve: 6
receptkönyvben: 320
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mézes Otthon

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460