r
Nosalty Logó

Aszalt almás - csokoládés zabtallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Aszalt almás - csokoládés zabtallérok
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 2966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet, liszteket, szódabikarbónát, sót, fahéjat, fruktózt összekeverjük.
  2. A margarint és a zsírt mikrohullámú sütőben (800W) 1-1,5 percig olvasztjuk.
  3. A csokit kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, az alma szeleteket nagyobb darabokra vágjuk össze, és ezeket a lisztes keverékhez öntjük.
  4. A megolvasztott zsiradékot, és a tojást is a lisztes keverékhez öntjük, összekeverjük, és kb 1,5 dl tejjel dolgozzuk össze a tésztát.
  5. Begyújtjuk a sütőt.
  6. Sütőpapíros tepsibe diónyi adagokat gömbölyítünk vizes kézzel (picit lapulni fognak).
  7. A sütit megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12320
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Nekem 30 db jött ki a tésztából. Aszalt almáinkból válogassuk ki a vastagabb (nedvesebb) darabokat, úgyis szárad még a tésztában sütéskor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt almás - csokoládés zabtallérok
Skorpió 49 recept

Nemrég a tv-ben láttam egy zabpelyhes receptet, és kicsit átalakítottam... jól sikerült. Nem kemény - másnap sem, de gyorsan el tud fogyni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!