r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyás scone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt áfonyás scone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2883 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6234.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    3800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 2883 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát legalább fél órával a felhasználás előtt beáztatjuk langyos vízbe.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát, és a kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a cukrot.
  3. Adjuk hozzá az írót (vagy fele-fele arányban 12%-os tejföl-tej keveréket), és a tojást, valamint a vízből kinyomkodott áfonyát. Egy viszonylag lágy tésztát keverünk, szükség esetén még lehet kevés tejet hozzáadni.
  4. A tésztát borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk kb. 3 cm vastagságúra, és szaggassunk belőle kb. 6 cm átmérőjű pogácsákat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük, ne túl közel egymáshoz, mert nőni fognak. Tetejüket kenjük meg tejjel, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
  6. Sűrű tejszínnel, vajjal, lekvárral tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8408
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Kávé, tea mellé fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A GoodFood magazinban találtam, rögtön ki is próbáltam. A friss cseresznyét helyettesítettem aszalt gyümölccsel. A scone eredetileg Skóciából származik, de mára már egész Nagy-Britanniában elterjedt. Ebből a mennyiségből kb. 15 db édes pogácsa lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek