r
Nosalty Logó

Articsókás-aszalt paradicsomos pesto

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Articsókás-aszalt paradicsomos pesto
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pestóhoz

A tálaláshoz

Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pestóhoz

A tálaláshoz

Összesen 3503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pestóhoz

A tálaláshoz

Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6885 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8055.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    3286 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1514 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27541 micro
  • Lut-zea
    2726 micro
Összesen 3503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1577 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A pestóhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A pestóhoz

  1. A bazsalikomleveleket leszedjük a száráról. A szárított paradicsomot aprítóban megdaráljuk.
  2. Az összes többi hozzávalót is az aprítóba tesszük, és 2 perc alatt összeturmixoljuk.
  3. A tészta fővővizéből egy negyed merőkanállal hozzáteszünk, és összeforgatjuk a tésztával. A parmezánnal megszórva azonnal kínáljuk.
  4. Ha nem azonnal akarjuk fogyasztani, akkor csavaros tetejű üvegbe tuszkoljuk, és kis olívaolajat a tetejére öntve hűtőbe tesszük.

A tálaláshoz

  1. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük.
  2. Összeforgatjuk a szósszal. Parmezánnal meghintve azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3964
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

San Franciscóban a nyár ismeretlen fogalom. Gyakorlatilag az év legködösebb, legnyálkásabb, legocsmányabb 3 hónapja - és hiába a hosszú, napfényes, vénasszonyok nyara, azért az az otthoni 40 fok nekem nagyon hiányzott. Emiatt aztán nem izgat, hogy az ősz nem is olyan régen kezdődött, ha az idén kimaradt nyarat akarom idézni, ezt a pestót biztosan elkészítem! Általában dupla, vagy mindjárt tripla adagot készítek, mert hűtőben 2-3 hétig eltartható, túlzsúfolt napokon pedig a leggyorsabb vacsora.

Hozzávalók

A pestóhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!