r
Nosalty Logó

Aranygaluska darázsfészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
korsócska
Aranygaluska darázsfészek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 763 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 6094 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 294 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 763 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3826.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 6094 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Elkészítés

Kelt tészta készítése

  1. Az élesztőt,kis cukorral és 1 dl meleg tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint.
  3. Mélyedést készítünk benne, és hozzáadjuk a tojást, az élesztőt és a maradék meleg tejet.
  4. Jól összegyúrjuk, és kelni hagyjuk.
  5. Ha kétszeresére kelt, akkor 4 db, 20x20 cm-es cipót formázunk belőle. A maradékot másra használjuk.
  6. 1 cm-esre kinyújtjuk.

Kisdarázs készítése

  1. A téglalapokat egyenként meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
  2. Megszórjuk darált dióval, porcukorral és vaníliás cukorral.
  3. Feltekerjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Állítva beletesszük őket egy margarinozott, 26 cm-es tortaformába.
  5. Hideg sütőbe tesszük, és 170 fokon megsütjük.
  6. Úgy borítjuk ki, hogy az alja kerüljön fölülre.

Citromos öntet

  1. A citrom levét egy kis cukorral kikeverjük.
  2. A pudingport a maradék cukorral és egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  3. Kis adagokban, szinte cseppenként hozzáadjuk a cukros citromlét.
  4. A tejet felforraljuk.
  5. Habverővel belekeverjük a citromos pudingmasszát, és egyet forralunk rajta.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4242
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
korsócska 12 recept

Az aranygaluska és a darázsfészek ötvözete. Uzsonnára, vacsorára nagyon finom. Úgy vágjuk, mint a tortát. Adagonként leöntjük a kihűlt öntettel.

Hozzávalók

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek