Arab lencsesaláta recept

Arab lencsesaláta
Arab lencsesaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom saláta, amelyet sült húsok mellé vagy lepénykenyérrel fogyaszthatunk.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

hideg lencsesaláta, hagymás lencsesaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét hideg vízzel lemossuk, leszűrjük. A paradicsomokat ketté vágjuk, a magokat kivágjuk. Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk. A paradicsomot és az uborkát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A citromlét sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olívaolajat. A dresszinget elkeverjük a paradicsommal és az uborkával.
  3. A kétféle hagymát meghámozzuk. A salottahagymát apró kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. A napraforgó olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a római köményt, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a lencsét, majd a paradicsomos-uborkához keverjük.
  5. A petrezselyem és a mentaleveleket letépkedjük, apróra vágjuk, és a salátához keverjük. Kb. 30 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 779
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1863 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455