r
Nosalty Logó

Arab csirkecomb csicseriborsós kölessel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Arab csirkecomb csicseriborsós kölessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 1178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 3531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1673 micro
  • β-karotin
    4940 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 1178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8876.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    5318 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    683 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2061 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    5019 micro
  • β-karotin
    14821 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3712 micro
Összesen 3531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajat felhevítjük, a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát, sárga- és fehérrépát megpirítjuk rajta, majd az összes fűszert beletesszük, és pirítjuk tovább, míg illatozni nem kezd. Ekkor a félbevágott csirkecombokat is átpirítjuk a fűszerrel együtt.
  2. A csirkecombok közé datolyaszemeket és szezámmagba mártott aszalt szilvaszemeket dugdosunk, hogy az íze átjárja a húst, megszórjuk egy csipet sáfránnyal, és felöntjük alaplével.
  3. A lábast lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen kb. egy órára.
  4. A kölest kis sóval olajon kicsit megpirítjuk, majd felengedjük csirkealaplével, és 5-6 perc alatt fedő alatt megfőzzük. Ha kész, beleforgatjuk a lecsepegtetett csicseriborsó konzervet is.
  5. Tálalásnál friss koriander zölddelszórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7740
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Arab csirkecomb csicseriborsós kölessel
Évi néni 1830 recept

Egyszer készítettem arab csirkét a fiamnak aszalt sárgabarackkal, de nagyon édesnek találta, így nem is sokat evett belőle. Gondoltam, most más gyümölcsökkel próbálkozom. A köret is kétséges volt, mert a csicseriborsót szereti, de kölest még sosem evett, a kuszkuszom pedig elfogyott (egyébként azt sem szereti). A taktika az volt, hogy nem mondtam el, mit eszik, ő pedig nem kérdezte, hanem megette. Így végre sikerült neki megfelelő ebédet kreálnom. Férjem szerencsére hálás darab, és mindent szívesen fogyaszt, amit elé tálalok.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek