Anyáknapi epertorta recept

Anyáknapi epertorta
Anyáknapi epertorta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya közreműködésével készült. Nagyon mutatós és nagyon finom torta:-).
Kisebb koromban valamiért azt hittem, hogy szív alakú torták csak a rajzfilmekben, meg mesekönyvekben léteznek, szóval ez a torta különösen közel áll a szívemhez. (persze azért hamarabb rájöttem a nagy igazságra =D)
Ha valakinek nincs ideje vaníliakrémet főzni, az csinálhatja pudingporból is, bár ezt csak vészhelyzet esetén ajánlom, mert össze sem lehet hasonlítani az otthon készített krémmel. Állagra, színre, ízre is klasszisokkal jobb.

hozzávalók / 8 adag

A piskótatésztához

A krémhez

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epertorta, epres vaníliatorta, vaníliakrémes torta eperrel
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:


  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. A nagyon kemény habbá vert fehérjét óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd  a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadagoljuk.
  3. Tortaformába öntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!), amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.

Krém készítése: 

  1. A tejet feltesszük főni, közben a tojások sárgáját habosra keverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral (persze a legjobb, ha vaníliarudat használunk, de ez nem mindig elérhető).
  2. A tojásos masszához hozzáadunk 1-2 ek forró tejet, (a hőkiegyenlítés végett), majd a masszát beleöntjük a forró tejbe.
  3. Sűrűsödésig főzzük, majd lehűtjük.

Torta összeállítása:

  1. A piskótát három részre vágjuk (én cérnával szoktam megoldani, ezzel szinte tökéletesen egyenesre lehet vágni a lapokat).
  2. A lapokra a következők kerülnek: egy réteg vaníliakrém, erre felszeletelt eprek. A rétegezést elvégezzük a második és a legfelső lappal is.
  3. Tetejét tejszínhabbal díszítjük.



 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 979
elküldve: 3
receptkönyben: 214
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

Hozzászólások (4)

TiszaCsipp
TiszaCsippszo, 2012-05-05 12:34

KiKedves Angi! Köszi a receptet. Kicsit keveslem hozzá a 20 dkg epret és a krémből is nagyobb adag kell véleményem szerint. Bár lehet, hogy én tettem nagyobb tortaformába a piskótát és azért lett hozzá kevés. Minden esetre szépre sikeredett...

Legfrissebb cikkek

Kicsit fagyi, kicsit jégkrém
Kicsit fagyi, kicsit jégkrém
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált. Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt!
259