Anyáknapi epertorta recept

Anyáknapi epertorta
Anyáknapi epertorta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya közreműködésével készült. Nagyon mutatós és nagyon finom torta:-).
Kisebb koromban valamiért azt hittem, hogy szív alakú torták csak a rajzfilmekben, meg mesekönyvekben léteznek, szóval ez a torta különösen közel áll a szívemhez. (persze azért hamarabb rájöttem a nagy igazságra =D)
Ha valakinek nincs ideje vaníliakrémet főzni, az csinálhatja pudingporból is, bár ezt csak vészhelyzet esetén ajánlom, mert össze sem lehet hasonlítani az otthon készített krémmel. Állagra, színre, ízre is klasszisokkal jobb.

hozzávalók / 8 adag

A piskótatésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, epres vaníliatorta, vaníliakrémes torta eperrel

elkészítés

Piskóta elkészítése:


  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. A nagyon kemény habbá vert fehérjét óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd  a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadagoljuk.
  3. Tortaformába öntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!), amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.

Krém készítése: 

  1. A tejet feltesszük főni, közben a tojások sárgáját habosra keverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral (persze a legjobb, ha vaníliarudat használunk, de ez nem mindig elérhető).
  2. A tojásos masszához hozzáadunk 1-2 ek forró tejet, (a hőkiegyenlítés végett), majd a masszát beleöntjük a forró tejbe.
  3. Sűrűsödésig főzzük, majd lehűtjük.

Torta összeállítása:

  1. A piskótát három részre vágjuk (én cérnával szoktam megoldani, ezzel szinte tökéletesen egyenesre lehet vágni a lapokat).
  2. A lapokra a következők kerülnek: egy réteg vaníliakrém, erre felszeletelt eprek. A rétegezést elvégezzük a második és a legfelső lappal is.
  3. Tetejét tejszínhabbal díszítjük.



 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 629
elküldve: 2
receptkönyben: 211
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

Hozzászólások (4)

TiszaCsipp
TiszaCsippszo, 2012-05-05 12:34

KiKedves Angi! Köszi a receptet. Kicsit keveslem hozzá a 20 dkg epret és a krémből is nagyobb adag kell véleményem szerint. Bár lehet, hogy én tettem nagyobb tortaformába a piskótát és azért lett hozzá kevés. Minden esetre szépre sikeredett...

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
252