r
Nosalty Logó

Anko

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Anko
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 392 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1564 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot még előző este beáztatjuk 3 csésze vízbe.
  2. Másnap vizet cserélünk alatta, és feltesszük főni magas lángon.
  3. Ha felforrt a víz, 5 percig közepes lángon hagyjuk forrni, majd mossuk át a babot, és cseréljünk alatta vizet.
  4. Ismét forraljukfel a vizet, és ismételjükmeg a harmadik lépést. Így megszabadítjuk a babot a kellemetlen mellékízektől.
  5. Ha ismét felforrt a víz, most már hagyjuk közepes lángon főni a babot, amíg teljesen puha nem lesz. Figyeljünk oda, hogy ne forrjon el alóla az összes víz. Ez nagyjából 1-1,5 óra.
  6. Ha a bab már puha, öntsük le róla a felesleges vizet (nagyjából egy kisebb ujjnyi víz maradjon csak), adjuk hozzá a cukrot és a sót.
  7. Kavargassuk, amíg cukor el nem olvad, illetve vegyünk elő egy krumplitörőt, és szépen pürésítsük a babot. Nagyjából 3-4perc alatt a cukor összehúzza a masszát.
  8. Ha kész, terítsük szét a masszát, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  9. Opcionális lépés, ha finom pürésen szeretnénk enni, akkor botmixerrel átturmixolhatjuk az egészet. Mivel nekem nincs krumplitörőm, így a képen látható állagot úgy értem el, hogy kihűlés után a felét leturmixoltam,és utána újra összekevertem a darabosabb részekkel.
  10. Nagyjából olyan 600-700 g babpürét fogunk kapni, amit nem tudunk pár napon belül felhasználni, azt csomagoljuk fóliába, és tegyük mélyhűtőbe.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 20997
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Ajánló

Használhatjuk újhold süteményekben, dorayakiban, mochi gombócokban, édes leves alapként (Zenzai), fagylalt alapként és akár vajas croissantba töltve. A recept RunnyRunny999 videó receptje alapján készült.

Receptkategóriák

Anko, avagy az édes babpüré, ami a távol-keleti desszertek egyik alap és közkedvelt hozzávalója. Saját receptjeimben is nem egyszer hivatkoztam rá, mint tradicionális töltelék, de eddig mindig lusta voltam elkészíteni, illetve túlzottan drágának találtam megvenni. De ez a nap is eljött, s az eredmény jobb, mint a bolti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek