r
Nosalty Logó

Angol almás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Madeira
Angol almás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5088.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2319 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 2836 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A sütőformát kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával is.
  2. Meghámozzuk az almákat, és kisebb kockákra vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mikróban kb. másfél percig, és hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Fokozatosan adagolva, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vajat.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a fahéjat is.
  5. Utolsó lépésként hozzáadjuk az almát is. Beleöntjük a sütőformába. Kicsit eligazítjuk, mert ez a tészta nem folyós. Tetejére hintjük a mandulaszeleteket (enélkül is finom).
  6. Végül betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült, picit hűlni hagyjuk, és utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1730
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Ajánló

Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük. Készülhet nyírfacukorral is, úgy is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol almás kocka
Madeira 5 recept

A recept az egyik kedves rokonomtól származik. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, és nagyon finom sütemény. Sokszor kihűlni sincs ideje, olyan gyorsan elfogy! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!