Andalúz kagylósaláta recept

Andalúz kagylósaláta
Andalúz kagylósaláta
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki még nem próbált receptet és azzal együtt képet feltenni mihozzánk, nem tudja, mekkora feladat. Az ember elkészít annyi képet, amennyit jónak gondol, minimum 3-szor, aztán megeszi, amit főzött. Aztán egyszer leül a gépe mellé, és felrakja az ételt. Akkor látja igazán, mit fotózott, de akkor már nem lehet korrigálni: az étel elfogyott. Abból kell dolgozni, amit megörökíttetett.
Akárhogy figyelem, ezen a képen egyetlen árva kagyló sem látszik - a fenébe! - mégis ezt választottam a sok közül, mert ez adja  - szerintem - vissza legjobban azt a fülledt mediterrán fílinget, amit akkor érzel, amikor ezt a salátát eszed. Tikkadt, nyárias melegben - akkor élvezed a legjobban!

Amíg meg nem kóstolod, nem tudod, milyen finom!


hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Ha teheted, pezsgőt igyál hozzá!

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

hagymás kagylósaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kagylót megfőzzük, leszűrjük, száradni és hűlni hagyjuk.
  2. A paprikákat felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk, a lilahagymát szeleteljük és karikára szedjük.
  3. Az olajbogyókatt félbevágjuk.
  4. Mindent tálba halmozunk és az öntettel átvonjuk.

Az öntet készítése:


  1. A főtt tojássárgát villával összetörjük.
  2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd az olajat. Innen már a kisrugóssal dolgozunk tovább.
  3. Hozzáadjuk az ecetet és a fűszereket, jól elkeverjük.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 660
elküldve: 3
receptkönyvben: 98
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

catalinca
catalinca Sun, 2011-06-26 09:47

Én héjas feketekagylóval tudnám elképzelni ezt a salátát. Érdekes, hogy pont Andalúziában nem annyira saláta formájában eszik a kagylót, hanem gőzölve vagy egyéb egyszerű módon.

247