Ananászos süti recept

Ananászos süti
Ananászos süti
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története ennek a sütinek. Egyszerűen csak nagyon finom :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ananászos kevert sütemény, szaftos ananászos sütemény kókuszos-diós mázzal

elkészítés

  1. A kristálycukrot habosra keverjük a 2 tojással. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Legalábbis így van az eredeti receptben. Nekünk még régi fajta sütőnk van, amit nem lehet így állítgatni, úgyhogy én tűpróbázni szoktam.)
  3. A mázhoz a margarint a porcukorral és a tejjel kb. 3 percig főzzük, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a diót.
  4. Még melegen kenjük rá a tésztára.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 699
elküldve: 4
receptkönyben: 167
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kata

Mióta szakács: 2010.07.29.
2 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
443