r
Nosalty Logó

Ananászos-brokkolis rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos-brokkolis rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8547.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    2747 mg
  • Nátrium
    3598 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1142 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    5190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    2213 micro
Összesen 3666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6721 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy lábasnyi vizet forrni. A forró vízbe beletesszük a tésztát és a sót, majd készre főzzük. Fontos, hogy a tésztára figyeljünk oda, ne legyen teljesen puha, szétesős. A tésztát hideg vízzel felengedjük többször is, majd félretesszük, és állni hagyjuk a hideg vízben. (A tészta olaj nélkül is elkészíthető, ha felengedett hideg vízben hagyjuk kihűlni.)
  2. A paradicsomos szószhoz egy nagyobb serpenyőben kevés olajon felkockázott hagymát és apró darabokra tépkedett brokkolit pirítunk. Mikor a hagyma kissé megüvegesedett, hozzátesszük a darált húst, és jól átsütjük. Közben az ananász konzervből kivesszük az ananász darabkákat, és ezeket is apró darabokra szeljük. Ha megpirult teljesen a hús, akkor a konzervlét és az ananász darabokat hozzáöntjük. A hőfokot felére vesszük, majd fedő alatt megpároljuk a keveréket, néha fakanállal megforgatjuk. Ha a brokkoli puha, hozzáöntjük a paradicsompürét. A tésztát leszűrjük, és ezt is hozzákeverjük. Ha szeretnénk, hogy kicsit tapadósabb legyen majd a tészta és szépen egybe összeálljon, akkor hintsük meg finoman liszttel, és forgassuk meg jól a paradicsomos tésztát.
  3. Sütés serpenyőben: A módszer teljesen működik, és így is szépen összeáll majd a rakott tésztánk. Kell hozzá egy rezsó és fedővel rendelkező teflonos serpenyő vagy edény vagy elektromos serpenyő. A paradicsomos tésztát beleöntjük az edénybe. A rezsót alacsony lángra vesszük, az étel tetejét sajttal meghintjük, fedővel lefedjük, és kb. 30 percig így hagyjuk. A biztosabb eredmény érdekében még hagyhatjuk pihenni, ha levettük a lángról, a fedőt semmiképp ne emeljük fel! A módszer egyedüli hátránya, hogy nem pirul meg a sajt a tetején.
  4. Sütés sütőben: Teflonos vagy olajjal kikent tepsiben öntjük a tésztát. Magas hőfokon sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7942
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a szobatársamtól tanultam anno.  Azoknak ajánlom, akik szeretik az édes-sós kombinációt. Nekem első hallásra nagyon bizarr volt az ananász-paradicsom páros, de az érdekes ízvilág miatt nekem egyik kedvencem lett ez a recept. Nekem sajnos nincs se rezsóm, se sütőm csak egy elektromos serpenyőm, így olyan ételek elkészítésére specializáltam magam, ami egyszerű és nem telik sok időbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!