r
Nosalty Logó

„Ámor nyila” (vörösboros szederkrém)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1937 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szederragu elkészítése:
  2. Ha a szeder friss, akkor a szedret átválogatjuk, megtisztítjuk, majd egy közepes méretű edénybe tesszük. A mirelit szedret egy közepes méretű edénybe tesszük, kiolvasztjuk.
  3. 10 szem szedret félreteszünk díszítésnek.
  4. Egy kisebb edénybe öntjük a vizet, beletesszük a szegfűszeget, a cukrot és összeforraljuk.
  5. Ráöntjük a megtisztított szederre és 25 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a vörösbort és még egyszer felforraljuk.
  7. Szederkrém elkészítése:
  8. Az elkészült szederragut összeturmixoljuk, átszűrjük és hűtőbe tesszük.
  9. Amikor lehűlt, a keményre felvert tejszínhabbal és a zselatinnal összekeverjük.
  10. Habzsákba tesszük a krémet, majd a poharakba adagoljuk. (A tálaló poharakat, fagylaltos kelyheket előzőleg hűtőben lehűthetjük. )
  11. Tejszínhabbal, citrom szeletekkel, a félretett szederrel, mentalevéllel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16742
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 05.

Ajánló

Valentin napra ajánlom ezt az üde, vérpezsdítő desszertet. Magas a kálium és az antioxidáns tartalma is.   A poharak aljára tehetünk babapiskótát, piskótát, gyümölcsöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
Mártika és Feri 107 recept

A régi Várkert kaszinó étteremben készítették ezt a finom desszertet; Vomberg Frigyes mesterszakács receptje alapján. Vomberg Frigyes: séf 1992-2003 között, jelenleg ételtervező szakács( food-stylist), a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja.   Az étteremről:  A Várkert Kaszinó épületét az egyik leghíresebb magyar építész, Ybl Miklós (1814-1891) tervezte, s jelenleg a Világörökség részét képezi. 1905-ben kávéházként építették újjá, majd 1913-ban zenepavilonná alakították át. Az elmúlt negyven évben elegáns étteremként üzemelt. 1992-ben renoválták az épületet, így visszanyerte eredeti állapotát és eleganciáját. Európa egyik legszebb kaszinója talált otthonra benne, ahol jelenleg is exkluzív környezetben várják a szerencsejátékokat kedvelő vendégeket.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek