r
Nosalty Logó

Amerikai sajtos tészta La fée de cuisine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Amerikai sajtos tészta La fée de cuisine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A zsemlemorzsához

A tésztához

Összesen 762 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A zsemlemorzsához

A tésztához

Összesen 6083 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A zsemlemorzsához

A tésztához

Összesen 275 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 762 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19319.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    4469 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3128 mg
  • Nátrium
    10748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1351 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 6083 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A zsemlemorzsához

A tésztához

Elkészítés

A zsemlemorzsához

  1. A vajat és az olívaolajat alacsony lángon melegítjük. Amikor a vaj felolvad, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. Folyamatosan keverjük, amíg aranybarna színe nem lesz.

A tésztához

  1. Egy nagy lábasban vizet forralunk, egy csipet sóval és olívaolajjal. Amikor már lobog a víz, beletesszük a tésztát. A tésztát nem kell teljesen puhára főzni, mert még úgyis sütni fogjuk. A tésztát leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Egy nagy edényben alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Kézi habverővel fokozatosan belekeverjük a lisztet. Aranybarnára pirítjuk, majd fakanállal hozzákeverjük lassanként a tejet. A kézi habverő segítségével folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ezt követően a mustárt, a borsot, a reszelt sajtot pedig 3 részletben adjuk hozzá, csak ezt követően sózzuk meg (meg kell várni, amíg a sajt teljesen felolvad, csak azt követően lehet hozzáadni a következő adagot). Végezetül belekeverjük a tésztát.
  4. A tésztát egy kivajazott üvegtálba öntjük. A tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, végezetül pedig reszelt sajttal díszítjük.
  5. A 205 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  6. Mielőtt tálalnánk, 15 percig hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4173
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A gyermekkoromban nagyon sokat hallottam a mac&cheese-ről. Így egy vasárnap délután elhatároztuk a testvéremmel, hogy elkészítjük. A végeredmény fantasztikus lett. :)

Hozzávalók

A zsemlemorzsához

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek