Amerikai krémes recept

1 adag
331
kcal
Amerikai krémes
Amerikai krémes
receptkönyvben hozzászólások (121)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátom búcsúbulijára készült, azóta már sokszor megsütésre került :).

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Tipp:
Én Hulalát, a növényi tejszínt használom, mert az ebből készült hab nem esik össze.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
  2. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
  3. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
  5. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 231 468
elküldve: 83
receptkönyben: 3 767
elkészítve: 82/145
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémi

Mióta szakács: 2009.09.08.
3 recept

Hozzászólások (121)

Aman Ilona
Aman Ilonak, 2014-03-25 14:40

Ez a sütemény nagyon finom és mutatós, így tökéletes, ahogy le van írva !!!Köszönöm a receptet, sokszor fogom készíteni :)
Esetleg annyit, hogy nekem hagyományos gáz sütőm van és ebben hamarabb sült az alsó rész(közepes hőfokon ), így még lejjebb vettem, mikor rátettem a krémet, tökéletes lett :)

U. M. Petra
U. M. Petraszo, 2014-01-18 17:00

Család egyik kedvenc süteménye, ma is ez készül nemsokára...nem először. A tejjel készített pudingos változat sokkal finomabb. Szerintünk. Köszönöm a szuper receptet!!!

kde_70
kde_70v, 2013-05-19 20:52

Kedves Nosalty-sok!
Nagyon szeretem nézegetni a weblapodat, és már annyi mindent elkészítettem belőlük. És mindegyiknek nagy sikere volt! Köszönöm szépen ezeket a jó recepteket, hogy sok örömet és annyi változatosat tudok késziteni a kedves családomnak, és végül magamnak is. Ma készitettem el az amerikai krémest, ami szintén nagyon jól sikerült.

nemesvali
nemesvalisze, 2013-05-15 06:38

Szerintem nem kell a habbal még sütni a tésztát, nem is értem miért kéne, hiszen minden hőkezelt, felesleges még visszatenni a sütőbe. Én simán rákenem a krémet és utána a tejszínt, nagyon mutatós és finom süti, könnyű a tésztája, ne erőltessétek a dupla sütést.

kuglilolita
kuglilolitaszo, 2013-04-20 16:19

Én is már többször elkészítettem,isteni! Csak most sütés után összeesett a krém és elég csúnyán néz ki, pedig úgy csináltam mindent, ahogy itt van leírva. Mi lehet az oka?

hajni-bajni
hajni-bajniv, 2013-02-10 21:17

Nekem összeállt a krém, csodásan néz ki, de a krémben nagyon ki lehet érezni a pudingpor ízét. Legközelebb én tejjel csinálom és teszek bele vaniliás cukrot.

Macoka65
Macoka65szo, 2012-12-08 13:15

Szervusztok! Elkészítettem, igen nagy sikere volt :) Az egyik karácsonyi sütink lesz!!!

AngelDream
AngelDreamv, 2012-10-14 07:50

Sziasztok!!
Én tegnap megcsináltam ,nagy sikere volt, van. és lesz.
Köszönöm a jó recepteket
Ha valami újat akarok sütni főzni csak a Nosalty jön be.
Köszönet a sok finom és egyszerű receptér

kathy55
kathy55p, 2012-10-12 17:13

SZia! Nagyon sokszor megcsináltam már ezt a sütit, és indig sikere van, és mindig jól is sikerül! Köszi a receptet! Szép napot! :)

Jura74
Jura74v, 2012-10-07 10:14

Én is megsütöttem, nagy sikere volt, Most úgy sütöm, hogy a pudingot rendesen tejjel csináltam és leveles tésztára= francia krémes :) még sül, úgy, hogy remélem nagyon finom lesz. Azért cseréltem le a vizet tejre, mert nekem nagyon ízetlennek tűnt így a krém.

Hajnalka.1
Hajnalka.1v, 2012-06-03 09:42

Nagyon szépen köszönöm a receptet most készitem másodszor és nagyon izlik a családnak

Nixy08
Nixy08k, 2012-03-27 20:21

Sziasztok!
Nekem nem sikerült a süti! A tészta az jó lett, de a puding része az elfolyt teljesen pedig a hab az kemény volt! Vajon mit csináltam rosszul???
Előre is köszi a segítséget!
Niki

meryenn2
meryenn2v, 2012-04-08 15:22

Én 6dl vízhez rakom a 2 cs pudingport és úgy pont jó lett. Isteni finom, most csinálom tizedszer :)

Gita41
Gita41v, 2012-04-08 13:59

A pudingot sűrűre kell főzni,majd a felvert tojáshabot beleforgatni.

nattyka
nattykaszo, 2012-03-03 17:51

sziasztok
A habot szokásos módon "óvatosan" keverjük a pudinghoz? Nekem így kicsit darabos maradt a hab. Mit csináltam rosszul?

Veronika4
Veronika4sze, 2012-02-29 16:48

Isteni! Sokszor csináltam már,mindig hatalmas sikerrel! Ez a kedvenc :)

Horváth Jutka
Horváth Jutkav, 2012-02-26 11:48

Nagyon finom ez a süti! Annyira jó a recept, hogy büszkén mutogattam a képet róla, mert csak az maradt!KÖSZÖNÖM!:)

Mazsola75
Mazsola75p, 2012-01-27 23:21

Köszönöm szépen a receptet!
Bár a krémem nem lett olyan magas mint a Tiéd, de így is nagyon finom lett.
Kislányom élvezettel falatozta :)
Üdv: Tünde

I.P.Julcsi
I.P.Julcsik, 2012-01-24 17:01

Elkészítettem ezt a remek sütit,kistörpém míg aludt el is készültem vele.Már hül. :)Remélem a családnak ízleni fog,bár a krémes tejszinhabos sütinek még sose mondtak nemet.Szerintem sűrün fogják kérni ezt a sütit.Köszönöm eme remek receptet örülök,hogy rátaláltam.

ilcsike2006
ilcsike2006p, 2011-12-16 21:14

Tökéletes recept.Köszönöm.(A család nevében is,mivel az egészet benyomták)

mirrrike
mirrrikecs, 2011-12-15 18:00

Én is elkészitettem és mentettem ! Isteni finom lett a férjem egy fél tepsivel be is vágott egy nap alatt , azt mondta ezt nem lehet abbahagyni :))

futres
futresv, 2011-09-18 19:52

sziasztok! Tegnap a nővérem megsütötte és ma hozott néhány szeletet kóstolni.
Nagyon fincsi lett.
Ezt a receptet én is mentem!
Köszönöm!

Detty864
Detty864v, 2011-08-14 13:41

Nagyon jól néz ki.
van 2 órám hogy megérkezzenek a vendégek...
ez tökéletes lesz!

10 éves

sylyx
sylyxcs, 2011-07-07 07:48

Szia Noémi!

Amikor visszateszed a sütőben a krémmel együtt akkor mennyivel veszed vissza kb. a sütőt a 180-ról?
Válaszodat előre is köszi:)

Szillery
Szilleryk, 2011-07-05 18:58

Nagyon finom lett, minda mellett, hogy egyszerű. A számtalan lap sütése és ide-oda pakolása helyett egy tepsibe elkészíthető. Köszi a receptet. Én a sokak által ajánlott növényi habot túl nehéznek tartom, de a tejszín egy kis zselatin-fix-szel (hideg zselatin) felverve tökéletes állagot tart. Jó étvágyat mindenkinek!

Bernodka
Bernodkap, 2011-07-01 21:44

Ma megsütöttem, igazán finom sütemény, köszönet a receptért:)

crisnique
crisniquesze, 2011-06-08 13:45

Kedves Noémi!
Nagyon köszönöm neked ezt a receptet, már másodszorra sütöttem a sütit, s mind a kétszer tökéletes lett, pedig sütés-főzés terén elég kezdő hobbiszakács vagyok. :))
(A hozzászólások alapján a pudingport én is félig vízzel készítettem.)
Nem édes (nem cukroztam a habot sem), így a férjem is jóízűen fogyasztotta, ez lett a kedvence.
Ajánlom én is mindenkinek, kezdők is bátran nekiállhatnak! :)

pepperoni26
pepperoni26p, 2011-06-03 18:39

Elkészítettük a sütit. Igaz víz helyett tejjel csináltuk a pudingot, de igazán remekre sikerült. Köszönjük.

Némethné Marika
Némethné Marikah, 2011-05-09 09:30

Szia!

Tegnap meg sütöttem a sütit nagyon-nagyon finom és még ráadásul fantasztikusan mutatós!
A családom kedvencei közé fog tartozni! Érdemes megsütni mindenkinek ajánlom.
Nagyon köszönöm üdvözlettel: Marika

Zinacska
Zinacskav, 2011-05-08 18:56

Ma délelöt meg sütöttem nagyon-nagyon finom és látványos. köszönöm a receptet ajálom mindenkinek.

Csinka
Csinkav, 2011-05-08 18:22

Megsütöttem ezt a mennyei sütit. Nagyon szépen köszönöm. Nagy sikert aratott a vendégek körében.
A párom is azt hitte, hogy cukrászdából hoztam. Nagyon szép és finom. Az elején egy kicsit megijedtem mert majdnem kijött a tepsiből, elgondolkoztam. hogy hova fogom tenni a tejszínhabot, de pont a tepsi magasságával lett egyenlő. Én is tejjel főztem meg a pudingot. Még egyszer köszönöm.

Csinka
Csinkap, 2011-05-06 18:27

Én holnap fogom megsütni, majd megírom, hogy milyen lett. De a kommenteket olvasva jó lesz. (remélem).

nemesvali
nemesvalik, 2011-04-19 12:39

A hétvégén megsütöttem, eszembe sem jutott, hogy átsüssem a krémmel együtt, teljesen finom lett anélkül is. Szerintem nem kell visszatenni a sütőbe, tökéletes lett, gyorsan elfogyott.

agnes81
agnes81v, 2011-04-10 13:54

Kedves Noémi!

Remélem nem haragszol,de megcsináltam update 1-es verzióban is,fel is került a facebookra,A lisztet és a cukrot cseréltem Norbi termékeire.
Nagyon finom lett így is és könnyű,laktató édesség.Nagyon köszönöm a receptet.

emibaba
emibabacs, 2011-04-07 12:03

KEdves Makka

Sok lesz a tészta és a krém mennyiség is hogy tortaformában megsüsd,és plusz még a tejszinhab is rájön.Én mikor tepsiben sütöm,a tepsi teljesen megtelik vele (38X26-os a tepsi).
Mondjuk nem tudom mekkora tortaformában szeretnéd sütni,vagy esetleg süthetsz 2 kisebb méretüt :)

Makka
Makkacs, 2011-04-07 09:57

Én azt szeretném kérdezni, hogy a tészta részét azt félig meddig kell csak megsütni igaz? Tehát a teteje legyen szilárd, de a belseje még nem teljesen kész.
Sajnos nekem ezek a hőfokok nem sokat mondanak, kb 1000 éves gázsütőm van számok nélkül, így a 180 fokon 20 perc nem sokat segít abban, hogy még jókor vegyem ki a sütit a tészta állagából ítélve szoktam sütögetni, ha sütök:)

Ill mivel tortaként szeretném megvalósítani ezt a sütit egy hagyományos kapcsos tortaformába sok lenne ez a mennyiségű tészta és krém?

Köszönöm előre is!

Hajni

Pagi80
Pagi80szo, 2011-04-16 17:34

Megsütötted tortaformában? Nekem 26cm-es van. Nem tudom hány tojásból készítsem, talán 4?

Makka
Makkaszo, 2011-04-16 18:02

Szia!

Nem mertem végül meg sütni, biztosra akartam menni, így másik tortát készítettem:( De egyszer ezt is elfogom az biztos:)

Lyne
Lynek, 2011-04-05 19:40

sziasztok! én is elkészítettem, hát kicsit sokra sikerült a hab és ezért kicsit íztelen lett, de azért biztos nagyon finom alapból, majd legközelebb jobban sikerül:d azért köszönöm a receptet:d

Nagy né Edit
Nagy né Edith, 2011-03-28 19:53

Most sütöttem meg másodszor a hétvégén a fiam ezt kérte szülinapjára torta helyett.Mert ez egy isteni finom. Nagyon jól sikerült , a pudingot tejjel főztem fel. Picit izgultam hogy az alja le ne égjen. Minden szeme elfogyott.

Pofika
Pofikaszo, 2011-03-26 21:42

Ez a süti tényleg nagyon finom, alig sikerült megmenteni egy kis tálcával, hogy vihessek az unokáimnak is. Ezzel a krémmel szoktam tölteni a képviselő fánkot. Akkor még felrottyantom a krémet a tojáshabbal, miközben a habverővel keverem, s forrón töltöm a fánkocskákba.

Nuff
Nuffszo, 2011-03-19 16:40

Hm ... most sül a tészta ... de segítsen nekem valaki kérem, miért nem tudom a tojásfehérjéket a cukorral kemény!! habbá verni??? :(

Hasznos Virág
Hasznos Virágsze, 2012-04-25 20:41

Először verd fel a tojásfehérjét (legalább 3 percig) és azután adagold bele kanalanként a cukrot.

Tanács: leggyorsabb fokozaton kell habot verni. (sokáig én se tudtam)

Vira

pufinlekvár
pufinlekvárszo, 2011-03-19 18:31

Szia Nuff!
Lehet hogy elkéstem már, meg nem is én lennék a süti gazdája, de a tojásfahérjébe mikor tetted bele a cukrot???
Mert ha egyszerre kezdted felverni a cukorral a fehérjét akkor igen csak nehéz feladatot vállaltál!
Mikor már 3/4 részig fel van verve a hab akkor tettem bele kanalanként a cukrot, és atomkemény habom lett belőle.
Remélem tudtam segíteni.

pufinlekvár
pufinlekvárszo, 2011-03-19 18:35

Szia Noémi!
Gyönyörű lett a sütim mikor kivettem a sütőből, de mikor elkezdett hülni, a tepsi közepén szétrepedt a krém, teljes vastagságban a tésztáig, és ráadásul teljes tepsi hosszban.
Nem tudnál tanácsot adni ez vajon miért lett???
Amúgy a tejszín (hulala) mindent ápolt, és eltakart, a végén gyönyörűséges, és isteni finom lett a krémes, még apámnak is nagyon ízlett, pedig ő nem nagy sütievő.

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
333