Amerikai krémes recept

1 adag
333
kcal
Amerikai krémes
Amerikai krémes
receptkönyvben hozzászólások (121)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátom búcsúbulijára készült, azóta már sokszor megsütésre került :).

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Tipp:
Én Hulalát, a növényi tejszínt használom, mert az ebből készült hab nem esik össze.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
  2. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
  3. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
  5. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 232 967
elküldve: 85
receptkönyben: 3 775
elkészítve: 86/149
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémi

Mióta szakács: 2009.09.08.
3 recept

Hozzászólások (121)

Aman Ilona
Aman Ilonak, 2014-03-25 14:40

Ez a sütemény nagyon finom és mutatós, így tökéletes, ahogy le van írva !!!Köszönöm a receptet, sokszor fogom készíteni :)
Esetleg annyit, hogy nekem hagyományos gáz sütőm van és ebben hamarabb sült az alsó rész(közepes hőfokon ), így még lejjebb vettem, mikor rátettem a krémet, tökéletes lett :)

U. M. Petra
U. M. Petraszo, 2014-01-18 17:00

Család egyik kedvenc süteménye, ma is ez készül nemsokára...nem először. A tejjel készített pudingos változat sokkal finomabb. Szerintünk. Köszönöm a szuper receptet!!!

kde_70
kde_70v, 2013-05-19 20:52

Kedves Nosalty-sok!
Nagyon szeretem nézegetni a weblapodat, és már annyi mindent elkészítettem belőlük. És mindegyiknek nagy sikere volt! Köszönöm szépen ezeket a jó recepteket, hogy sok örömet és annyi változatosat tudok késziteni a kedves családomnak, és végül magamnak is. Ma készitettem el az amerikai krémest, ami szintén nagyon jól sikerült.

nemesvali
nemesvalisze, 2013-05-15 06:38

Szerintem nem kell a habbal még sütni a tésztát, nem is értem miért kéne, hiszen minden hőkezelt, felesleges még visszatenni a sütőbe. Én simán rákenem a krémet és utána a tejszínt, nagyon mutatós és finom süti, könnyű a tésztája, ne erőltessétek a dupla sütést.

kuglilolita
kuglilolitaszo, 2013-04-20 16:19

Én is már többször elkészítettem,isteni! Csak most sütés után összeesett a krém és elég csúnyán néz ki, pedig úgy csináltam mindent, ahogy itt van leírva. Mi lehet az oka?

hajni-bajni
hajni-bajniv, 2013-02-10 21:17

Nekem összeállt a krém, csodásan néz ki, de a krémben nagyon ki lehet érezni a pudingpor ízét. Legközelebb én tejjel csinálom és teszek bele vaniliás cukrot.

Macoka65
Macoka65szo, 2012-12-08 13:15

Szervusztok! Elkészítettem, igen nagy sikere volt :) Az egyik karácsonyi sütink lesz!!!

AngelDream
AngelDreamv, 2012-10-14 07:50

Sziasztok!!
Én tegnap megcsináltam ,nagy sikere volt, van. és lesz.
Köszönöm a jó recepteket
Ha valami újat akarok sütni főzni csak a Nosalty jön be.
Köszönet a sok finom és egyszerű receptér

kathy55
kathy55p, 2012-10-12 17:13

SZia! Nagyon sokszor megcsináltam már ezt a sütit, és indig sikere van, és mindig jól is sikerül! Köszi a receptet! Szép napot! :)

Jura74
Jura74v, 2012-10-07 10:14

Én is megsütöttem, nagy sikere volt, Most úgy sütöm, hogy a pudingot rendesen tejjel csináltam és leveles tésztára= francia krémes :) még sül, úgy, hogy remélem nagyon finom lesz. Azért cseréltem le a vizet tejre, mert nekem nagyon ízetlennek tűnt így a krém.

Hajnalka.1
Hajnalka.1v, 2012-06-03 09:42

Nagyon szépen köszönöm a receptet most készitem másodszor és nagyon izlik a családnak

Nixy08
Nixy08k, 2012-03-27 20:21

Sziasztok!
Nekem nem sikerült a süti! A tészta az jó lett, de a puding része az elfolyt teljesen pedig a hab az kemény volt! Vajon mit csináltam rosszul???
Előre is köszi a segítséget!
Niki

meryenn2
meryenn2v, 2012-04-08 15:22

Én 6dl vízhez rakom a 2 cs pudingport és úgy pont jó lett. Isteni finom, most csinálom tizedszer :)

Gita41
Gita41v, 2012-04-08 13:59

A pudingot sűrűre kell főzni,majd a felvert tojáshabot beleforgatni.

nattyka
nattykaszo, 2012-03-03 17:51

sziasztok
A habot szokásos módon "óvatosan" keverjük a pudinghoz? Nekem így kicsit darabos maradt a hab. Mit csináltam rosszul?

Veronika4
Veronika4sze, 2012-02-29 16:48

Isteni! Sokszor csináltam már,mindig hatalmas sikerrel! Ez a kedvenc :)

Horváth Jutka
Horváth Jutkav, 2012-02-26 11:48

Nagyon finom ez a süti! Annyira jó a recept, hogy büszkén mutogattam a képet róla, mert csak az maradt!KÖSZÖNÖM!:)

Mazsola75
Mazsola75p, 2012-01-27 23:21

Köszönöm szépen a receptet!
Bár a krémem nem lett olyan magas mint a Tiéd, de így is nagyon finom lett.
Kislányom élvezettel falatozta :)
Üdv: Tünde

I.P.Julcsi
I.P.Julcsik, 2012-01-24 17:01

Elkészítettem ezt a remek sütit,kistörpém míg aludt el is készültem vele.Már hül. :)Remélem a családnak ízleni fog,bár a krémes tejszinhabos sütinek még sose mondtak nemet.Szerintem sűrün fogják kérni ezt a sütit.Köszönöm eme remek receptet örülök,hogy rátaláltam.

ilcsike2006
ilcsike2006p, 2011-12-16 21:14

Tökéletes recept.Köszönöm.(A család nevében is,mivel az egészet benyomták)

mirrrike
mirrrikecs, 2011-12-15 18:00

Én is elkészitettem és mentettem ! Isteni finom lett a férjem egy fél tepsivel be is vágott egy nap alatt , azt mondta ezt nem lehet abbahagyni :))

futres
futresv, 2011-09-18 19:52

sziasztok! Tegnap a nővérem megsütötte és ma hozott néhány szeletet kóstolni.
Nagyon fincsi lett.
Ezt a receptet én is mentem!
Köszönöm!

Detty864
Detty864v, 2011-08-14 13:41

Nagyon jól néz ki.
van 2 órám hogy megérkezzenek a vendégek...
ez tökéletes lesz!

10 éves

sylyx
sylyxcs, 2011-07-07 07:48

Szia Noémi!

Amikor visszateszed a sütőben a krémmel együtt akkor mennyivel veszed vissza kb. a sütőt a 180-ról?
Válaszodat előre is köszi:)

Szillery
Szilleryk, 2011-07-05 18:58

Nagyon finom lett, minda mellett, hogy egyszerű. A számtalan lap sütése és ide-oda pakolása helyett egy tepsibe elkészíthető. Köszi a receptet. Én a sokak által ajánlott növényi habot túl nehéznek tartom, de a tejszín egy kis zselatin-fix-szel (hideg zselatin) felverve tökéletes állagot tart. Jó étvágyat mindenkinek!

Bernodka
Bernodkap, 2011-07-01 21:44

Ma megsütöttem, igazán finom sütemény, köszönet a receptért:)

crisnique
crisniquesze, 2011-06-08 13:45

Kedves Noémi!
Nagyon köszönöm neked ezt a receptet, már másodszorra sütöttem a sütit, s mind a kétszer tökéletes lett, pedig sütés-főzés terén elég kezdő hobbiszakács vagyok. :))
(A hozzászólások alapján a pudingport én is félig vízzel készítettem.)
Nem édes (nem cukroztam a habot sem), így a férjem is jóízűen fogyasztotta, ez lett a kedvence.
Ajánlom én is mindenkinek, kezdők is bátran nekiállhatnak! :)

pepperoni26
pepperoni26p, 2011-06-03 18:39

Elkészítettük a sütit. Igaz víz helyett tejjel csináltuk a pudingot, de igazán remekre sikerült. Köszönjük.

Némethné Marika
Némethné Marikah, 2011-05-09 09:30

Szia!

Tegnap meg sütöttem a sütit nagyon-nagyon finom és még ráadásul fantasztikusan mutatós!
A családom kedvencei közé fog tartozni! Érdemes megsütni mindenkinek ajánlom.
Nagyon köszönöm üdvözlettel: Marika

Zinacska
Zinacskav, 2011-05-08 18:56

Ma délelöt meg sütöttem nagyon-nagyon finom és látványos. köszönöm a receptet ajálom mindenkinek.

Csinka
Csinkav, 2011-05-08 18:22

Megsütöttem ezt a mennyei sütit. Nagyon szépen köszönöm. Nagy sikert aratott a vendégek körében.
A párom is azt hitte, hogy cukrászdából hoztam. Nagyon szép és finom. Az elején egy kicsit megijedtem mert majdnem kijött a tepsiből, elgondolkoztam. hogy hova fogom tenni a tejszínhabot, de pont a tepsi magasságával lett egyenlő. Én is tejjel főztem meg a pudingot. Még egyszer köszönöm.

Csinka
Csinkap, 2011-05-06 18:27

Én holnap fogom megsütni, majd megírom, hogy milyen lett. De a kommenteket olvasva jó lesz. (remélem).

nemesvali
nemesvalik, 2011-04-19 12:39

A hétvégén megsütöttem, eszembe sem jutott, hogy átsüssem a krémmel együtt, teljesen finom lett anélkül is. Szerintem nem kell visszatenni a sütőbe, tökéletes lett, gyorsan elfogyott.

agnes81
agnes81v, 2011-04-10 13:54

Kedves Noémi!

Remélem nem haragszol,de megcsináltam update 1-es verzióban is,fel is került a facebookra,A lisztet és a cukrot cseréltem Norbi termékeire.
Nagyon finom lett így is és könnyű,laktató édesség.Nagyon köszönöm a receptet.

emibaba
emibabacs, 2011-04-07 12:03

KEdves Makka

Sok lesz a tészta és a krém mennyiség is hogy tortaformában megsüsd,és plusz még a tejszinhab is rájön.Én mikor tepsiben sütöm,a tepsi teljesen megtelik vele (38X26-os a tepsi).
Mondjuk nem tudom mekkora tortaformában szeretnéd sütni,vagy esetleg süthetsz 2 kisebb méretüt :)

Makka
Makkacs, 2011-04-07 09:57

Én azt szeretném kérdezni, hogy a tészta részét azt félig meddig kell csak megsütni igaz? Tehát a teteje legyen szilárd, de a belseje még nem teljesen kész.
Sajnos nekem ezek a hőfokok nem sokat mondanak, kb 1000 éves gázsütőm van számok nélkül, így a 180 fokon 20 perc nem sokat segít abban, hogy még jókor vegyem ki a sütit a tészta állagából ítélve szoktam sütögetni, ha sütök:)

Ill mivel tortaként szeretném megvalósítani ezt a sütit egy hagyományos kapcsos tortaformába sok lenne ez a mennyiségű tészta és krém?

Köszönöm előre is!

Hajni

Pagi80
Pagi80szo, 2011-04-16 17:34

Megsütötted tortaformában? Nekem 26cm-es van. Nem tudom hány tojásból készítsem, talán 4?

Makka
Makkaszo, 2011-04-16 18:02

Szia!

Nem mertem végül meg sütni, biztosra akartam menni, így másik tortát készítettem:( De egyszer ezt is elfogom az biztos:)

Lyne
Lynek, 2011-04-05 19:40

sziasztok! én is elkészítettem, hát kicsit sokra sikerült a hab és ezért kicsit íztelen lett, de azért biztos nagyon finom alapból, majd legközelebb jobban sikerül:d azért köszönöm a receptet:d

Nagy né Edit
Nagy né Edith, 2011-03-28 19:53

Most sütöttem meg másodszor a hétvégén a fiam ezt kérte szülinapjára torta helyett.Mert ez egy isteni finom. Nagyon jól sikerült , a pudingot tejjel főztem fel. Picit izgultam hogy az alja le ne égjen. Minden szeme elfogyott.

Pofika
Pofikaszo, 2011-03-26 21:42

Ez a süti tényleg nagyon finom, alig sikerült megmenteni egy kis tálcával, hogy vihessek az unokáimnak is. Ezzel a krémmel szoktam tölteni a képviselő fánkot. Akkor még felrottyantom a krémet a tojáshabbal, miközben a habverővel keverem, s forrón töltöm a fánkocskákba.

Nuff
Nuffszo, 2011-03-19 16:40

Hm ... most sül a tészta ... de segítsen nekem valaki kérem, miért nem tudom a tojásfehérjéket a cukorral kemény!! habbá verni??? :(

Hasznos Virág
Hasznos Virágsze, 2012-04-25 20:41

Először verd fel a tojásfehérjét (legalább 3 percig) és azután adagold bele kanalanként a cukrot.

Tanács: leggyorsabb fokozaton kell habot verni. (sokáig én se tudtam)

Vira

pufinlekvár
pufinlekvárszo, 2011-03-19 18:31

Szia Nuff!
Lehet hogy elkéstem már, meg nem is én lennék a süti gazdája, de a tojásfahérjébe mikor tetted bele a cukrot???
Mert ha egyszerre kezdted felverni a cukorral a fehérjét akkor igen csak nehéz feladatot vállaltál!
Mikor már 3/4 részig fel van verve a hab akkor tettem bele kanalanként a cukrot, és atomkemény habom lett belőle.
Remélem tudtam segíteni.

pufinlekvár
pufinlekvárszo, 2011-03-19 18:35

Szia Noémi!
Gyönyörű lett a sütim mikor kivettem a sütőből, de mikor elkezdett hülni, a tepsi közepén szétrepedt a krém, teljes vastagságban a tésztáig, és ráadásul teljes tepsi hosszban.
Nem tudnál tanácsot adni ez vajon miért lett???
Amúgy a tejszín (hulala) mindent ápolt, és eltakart, a végén gyönyörűséges, és isteni finom lett a krémes, még apámnak is nagyon ízlett, pedig ő nem nagy sütievő.

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
333