Amerikai csokoládés keksz recept

Amerikai csokoládés keksz
Amerikai csokoládés keksz
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki netán allergiás a mogyoróra, akkor helyettesítheti 5 dkg zabpehellyel vagy 5 dkg kissé összetört kukoricapehellyel, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis keksz, mogyorós keksz, amerikai tallér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékot és a cukrot habossá verjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az étcsokoládét valamint a mogyorót felaprítjuk, és a keverékhez adjuk.
  3. A lisztet, a fahéjat és a sütőport összekeverjük.
  4. A fahéjas sütőporos lisztet a tojásos keverékhez adjuk, és simára keverjük. Akkor jó, ha laza állagú és ragadós.
  5. A keverékből (liszt segítségével) kb. 30 apró golyót formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kissé lenyomkodjuk.
  6. A sütő középső rácsára tolva kb. 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 027
elküldve: 27
receptkönyben: 292
elkészítve: 22/32
Facebookon megjelent: -

szakács

lucella

Mióta szakács: 2012.06.23.
3 recept

Hozzászólások (3)

botond.kopacz
botond.kopaczv, 2014-11-09 20:57

Jó recept, egyetlen észrevétel, a 200 fok nagyon sok neki, 180 fok 2-3 percig hogy felnőjön, majd 160 még 10-15 percig, mert ha nem, nem szárad ki, nem lesz keksz szerű

Koltai Luca
Koltai Lucaszo, 2012-06-30 13:58

Igen, sajnos elfelejtettem megnézni, hogy fennt van-e már, de sebaj inkább legyen meg kétszer, minthogy egyszer se. :)

Kilteh
Kiltehszo, 2012-06-30 08:40

Szia!
Cakumpakk ugyanez a recept már fent van az oldalon, grammra pontosan.
Mondjuk attól még jó..:-D

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?