r
Nosalty Logó

Amerikai cinnamon rolls

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kfVera
Amerikai cinnamon rolls
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 519 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 4145 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 332 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 519 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 4145 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 332 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A langyos vízbe teszünk 1 tk cukrot, és felfuttatjuk benne a 2 cs szárított élesztőt.
  2. Felolvasztjuk a vajat, meglangyosítjuk a tejet, és a kelesztőtál aljába öntjük őket a tojással együtt.
  3. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet, és az egészet robotgéppel összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, keverünk rajta egyet.
  5. A lisztet bögrénként adjuk hozzá, és amíg csak lehet (kb. a 2. bögre bekeveréséig), a robotgép keverőszárával dolgozunk. Ha már túl sűrű a tészta, cseréljük ki a dagasztószárra és azzal folytassuk. Ha csak az egyik szárat tesszük be, nem mászik fel rajta a tészta, és ezt a tésztát a legolcsóbb kis robotgép is bírja. :) A tészta a kezünkhöz hozzáragadna, de elválik az edény faláról. Akkor jó, ha nagyon puha és szép hólyagos.
  6. Kétszeresére kelesztjük a tésztát (kb. 45-50 perc).
  7. A tészta felét nagyon alaposan belisztezett deszkára tesszük és anélkül, hogy átgyúrnánk, kilapogatjuk, majd kb. fél centi vékony téglalappá nyújtjuk. Ezt a tésztát pillanatok alatt ki lehet nyújtani, csodásan könnyű.
  8. Felolvasztjuk a vaj felét, és megkenjük vele a tésztát. Mire végzünk az itt következő résszel, lehűlne a maradék vaj, így érdemes külön-külön olvasztani a két adagnak, ugyanis nem simán kenhetőnek kell lennie, hanem egyenesen folyékonynak és langyosnak.
  9. Megszórjuk a tésztát cukorral és fahéjjal (én nem sajnáltam egyiket sem), és feltekerjük.
  10. Fogunk egy hosszabb cérnaszálat, betoljuk a tészta alá, és a két végét ellentétes irányba húzzuk, ezzel elvágjuk a tésztát. Nem igazán lehet késsel felvágni ezt a tésztát, mert ahhoz túl puha, szétesik és eldeformálódik (kipróbáltam, tényleg :D).
  11. Egy tepsibe egymáshoz közel tesszük a kis tekercseket, és hagyjuk benne kelni pár percig, majd betesszük a sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Nem kell nagyon megbarnulnia, elég ha épp csak egy kis színt kap.
  12. Élvezzük a lakást betöltő fahéjillatot, és igyekszünk nem megégetni a nyelvünket a forró sütivel. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 31733
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Ajánló

Akinek van kedve, kipróbálhatja hozzá a krémsajtos mázat is, biztosan finom úgy is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kfVera 2 recept

A minap egy szupermarketben megláttam pár egész gusztusos mirelit fahéjas csigát, és rettenetesen megkívántam. Persze nem a boltit, az csak eszembe juttatta, hogy milyen régen ki szeretném próbálni ezt a fajta fahéjas csigát, az igazi amerikai cinammon rollst. Jó egy órán keresztül kutattam, mire megtaláltam a legjobban tetsző receptet, amit a feltöltő állítólag a nagynénjétől kapott, aki viszont egy babazsúron (baby shower) szerezte egy barátnőjétől még 1957-ben, Atlantában. Ha igaz a történet, ha nem, ez a recept fantasztikus. Kicsit változtattam rajta itt-ott (magyarosítás eredménye, fura lenne a sok 7-re és 3-ra végződő összeg:D), és az én verziómon nincs krémsajtos máz, mert egyszerűen nem igénylem hozzá.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek