r
Nosalty Logó

Almatorta kardamommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almatorta kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Összesen 870 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Összesen 3477 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Összesen 133 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 870 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.1 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 3477 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, vékonyan felszeleteljük és meglocsoljuk citromlével.
  3. A szeletelt almát a cukorral, a tört kardamom maggal elkeverjük és fedő alatt 15- 20 percet pároljuk úgy, hogy ne maradjon leve (az utolsó percekben vegyük le a fedőt.)
  4. A tészta 2/3 részét lisztezzük be és két fólia között nyújtsuk akkora kerek, vékony lappá, hogy egy 24 cm átmérőjű tortaformát ki tudjunk vele bélelni. Szurkáljuk meg a tésztát, öntsük bele a párolt almát és egyengessük el.
  5. A maradék tésztát lisztezzük be és két fólia között nyújtsuk akkora vékony kerek lappá, hogy be tudjuk vele fedni az almát tölteléket. A közepét lyukasszuk ki. A leeső tésztadarabokból készíthetünk díszeket a tortára.
  6. Felvert tojással kenjük át a tortát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük aranysárgára. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.)
  7. Langyosan, porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4086
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Az almát őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a vajastésztás almatortát hétvégén készítettem egy születésnapra. Ez volt a kísérő az ajándék mellé. Az almát ismét kardamom maggal ízesítettem. A vajas tésztával jól lehet díszíteni, ezért éltem is a lehetőséggel. (Ez a torta is jó példa arra, hogy egyszerű alapanyagokból is készíthetünk díszes, mutatós tortát.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tészta megszórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek