Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-zabpelyhes palacsinta

Almás-zabpelyhes palacsinta
Almás-zabpelyhes palacsinta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a palacsintát elsőre kisfiamnak szerettem volna adni uzsonnára, a laktató zabpehely és a gyümölcs (alma) végett, de nemcsak neki ízlett, hanem az apukájának is (el is fogyott  jó gyorsan). Kiadós és hamar készen van, ezért én is szeretem nemcsak fogyasztani, hanem sütni is.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween, hanuka, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes palacsinta, almás palacsinta, palacsinta rozsliszttel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd fahéjat hintünk rá.
  2. A többi hozzávalót összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a reszelt almát, jól összekeverjük.
  4. Forró olajba kisebb adagokat szaggatunk, szép aranybarnára sütjük.
  5. Ha készen van, még melegen megszórhatjuk porcukorral.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 15 182
elküldve: 5
receptkönyvben: 241
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipike

Mióta szakács: 2012.01.21.
1 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófikacsa
zsófikacsa Fri, 2013-08-16 18:56

Ez finom. Bár én fele zabpehellyel, fele teljes kiörlésü búzaliszttel csináltam. Meg a kertünkben éppen érni kezdö almákból, amik nem túl nagyok, úgyhogy beleraktam vagy hatot. Viszont a méz mennyiségét harmadoltam, és szerintem így is elég édes lett. Vagy legalábbis nekünk finom volt ez így is :-)

jegenyefa
jegenyefa Wed, 2013-01-16 12:51

Én most kavartam be, már igy is finom, remélem a sütése is sikerül majd.!

pipike31
Pipike / pipike31 Fri, 2012-02-03 14:22

Nagyon szívesen!Örülök,hogy ízlett:). Nem muszáj pont rozsliszttel csinálni,lehet akár rétesliszttel vagy finomliszttel is.

lujzcsi
lujzcsi Thu, 2012-02-02 13:54

Megsütöttem, finom lett! Rozsliszt nem volt itthon, helyette réteslisztet raktam bele, és csak 1 dl tejet. Köszi a receptet!

1135
alma 3 közepes db
finomliszt 10 dkg
rozsliszt 10 dkg
zabpehely 10 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
méz 3 ek
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 2 ek