r
Nosalty Logó

Almás-vaníliás piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-vaníliás piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskóta készítése

Almák összefőzése

Vaníliás puding főzése

Összesen 502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskóta készítése

Almák összefőzése

Vaníliás puding főzése

Összesen 4008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskóta készítése

Almák összefőzése

Vaníliás puding főzése

Összesen 114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4664.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.2 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2230 micro
Összesen 4008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Piskóta készítése

Almák összefőzése

Vaníliás puding főzése

Elkészítés

Piskóta készítése

  1. Mielőtt bármit tennék, begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük 180°C fokra. Szétválasztjuk a 8 tojást (nagyobb méretű tojásoknál 6 db. Az arányok úgy változnak: 6 db tojás, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, stb, stb.:) )
  2. Felverjük a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval.
  3. Azután hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot a tojássárgájához, és könnyű habot verünk. Én robotgéppel szoktam készíteni. Utána hozzáadagoljuk a 8 evőkanál lisztet, a sütőport, és ezeket is szépen lassan összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós.
  4. Miután mindkettőt megcsináltuk, óvatos mozdulatokkal egy fakanál segítségével a fehérje habját hozzákeverjük a masszához.
  5. Ha készen van a piskótának a tésztája, egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és betesszük a sütőbe. (Érdemes akkora tepsit használni, amiben bőven el fog férni az alma és a puding a tetején.)

Almák összefőzése

  1. Még sül a piskóta, addig megpucoljuk az almákat, kicsumázzuk, majd felszeleteljük.
  2. Beletesszük egy lábosba, majd kevés vizet öntünk alá, befűszerezzük, és elkezdjük főzni.
  3. Miután az almák szép barnácskák és megpuhultak, lezárjuk, és hagyjuk hűlni.
  4. A szegfűszeg darabjait kiszedegetjük (mégsem annyira kellemes, mikor az ember ráharap a sütemény evése közben).
  5. Kábé még megfő az alma, addig el is készül a piskótánk (20 perc).
  6. Ha készen van a piskóta, és kivettük a sütőből, az almát rászedjük a piskóta tetejére, de figyeljünk, hogy ne sok lé kerüljön a piskótára, mert könnyen elázik.

Vaníliás puding főzése

  1. Egyszerű főzős pudingot használunk. Felforraljuk a tejet, majd beleöntjük a kikevert pudingport, és amikor már látjuk, hogy sűrűsödik a puding, ráöntjük az almák tetejére.
  2. Hagyjuk ezt a süteményt legalább 4-5 órára pihenni, hogy kihűljön és a puding is megkössön a tetején. :)
  3. Mikor tejesen kihűlt, bátran szeletelhető. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2199
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom imádja a nem túl édes, de mégis krémes süteményeket. Sokat gondolkoztam, melyik sütemény lenne számára az ideális, amikor beugrott az ötlet, hogy odáig van a vaníliás pudingért és az almáért. Szerelem volt első "látásra". Amióta az elképzelés megvalósult, azóta ez a kedvenc süteménye. :)

Hozzávalók

Piskóta készítése

Almák összefőzése

Vaníliás puding főzése

Címlapról ajánljuk

További cikkek