r
Nosalty Logó

Almás vaníliakrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Almás vaníliakrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 546 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3269 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 546 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.2 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1559 micro
Összesen 3269 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mérsékelt lángon felhevítjuk a vajat és mikor már forró és habos, beletesszük a négybe vágott almadarabokat. Kb. 10 perc alatt aranybarnára pároljuk őket, aztán rászórjuk a fele cukrot és addig főzzük tovább míg a cukor karamelles nem lesz. Kb. 1,5 literes, kerek sütőformába kanalazzuk.
  2. A tojásokat és tojássárgákat kézi habverővel összehabarjuk, hozzákeverjük a kikapargatott vaníliamagokat, a tejszínt és a maradék cukrot, majd a karamelles almára öntjük.
  3. 220 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük, hagyjuk hogya teteje aranyszínűre piruljon.
  4. Tálalás előtt kb. 20 percen át hűlni hagyjuk!
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25382
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 22.

Ajánló

Legjobb savanykás rétesalmából, de Jonatánból is ízletes. Bátrabbak és flambírozásban jártasak öntsenek 6 evőkanál Calvados-t a karamelles almára és gyújtsák meg. Az edényt gyengéden addig kell rázogatni, míg a láng el nem alszik. Ezután önthető a flambírozott gyümölcs a kerek sütőtálba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig általában vaníliás cukrot használtam, ha a recept vaníliarudat írt, majd egyszer rávettem magam az eredeti vaníliarúd használatára és türelmesen kikapargattam a pirinyónyi, ébenfekete magocskákat. A bíbelődés megérte, mert ezt az almás krémet a mennyekbe repítette! Igazi francia ínyencség lett! Susan Loomis: Ház a Tatin utcán című gasztroregényében bukkantam a receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek