r
Nosalty Logó

Almás-túrós réteskocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Almás-túrós réteskocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Összesen 4266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.1 g
  • Cink
    304 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    234 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    140 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6846.5 g
  • Cink
    1823 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    1405 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    57 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1634.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    175 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    841 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 4266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Elkészítés

Tésztaalap

  1. A túrós töltelék hozzávalóit botmixerrel krémes masszává turmixoljuk, a mazsola kivételével.

A túrós réteghez

  1. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd nem túl vastagon felszeleteljük. A fahéjat összeszitáljuk a porcukorral.

Az almás réteghez

  1. Előmelegítjük a sütőt. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tepsibe fektetünk egy réteslapot, megkenjük vajjal, majd ráfektetünk egy másik lapot. Megkenjük a túrós massza felével, és megszórjuk a mazsola egy részével. Újabb két réteslap jön az előzőekhez hasonlóan. Erre kerül a szeletelt alma fele, amit megszórunk a fahéjas porcukorral.
  3. Újabb két réteslap a maradék túró töltelékkel, amit szintén két lappal fedünk be. Erre kerül a maradék alma és porcukor. Az összeállított süteményt befedjük a maradék lapokkal, és lekenjük a tetejét a maradék vajjal.
  4. 180-190 C fokon aranybarnára sütjük. Ha kész, porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1692
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Amikor ezt a süteményt először elkészítettem, olyan sikere volt, hogy a következő két napban újra meg kellett sütnöm. Az illatok belengik a konyhát, és mintha egy cukrászdába röpítenének minket...

Hozzávalók

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?