r
Nosalty Logó

Almás-túrós habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-túrós habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Összesen 1687 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Összesen 6746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Összesen 221 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1687 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6025.5 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1022.5 g
  • Cukor
    655 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 6746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe egy kis mélyedést csinálunk, beleszórjuk a szárított élesztőt, 1 ek porcukrot és a langyos tejet.
  2. Amikor az élesztő megkelt, akkor beleütjük a tojást, hozzáadjuk a maradék porcukrot és az olvasztott vajat. Kézi mixerrel simává keverjük. 10 percre kelni tesszük.
  3. Addig elkészítjük a töltelékeket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, belerakjuk egy lábasba, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, és megpároljuk. Akkor jó, amikor a levét már teljesen elfőtte.
  4. A túrót egy másik tálban összekeverjük a két tojássárgájával, a porcukorral, reszelt citrom héjával, vaníliás cukorral és két kanál tejföllel. Az elektromos habverővel jó habosra kavarjuk.
  5. A tésztát kinyújtjuk, egy közepes tepsibe tesszük, megszórjuk darált háztartási keksszel, rásimítjuk az almás tölteléket, befedjük a másik kinyújtott lappal, erre is szórunk a darált kekszből, rátesszük a túrós tölteléket és gázsütő 4. fokozaton 35 percig sütjük.
  6. Amikor kisült, a két tojás fehérjéből 20 dkg porcukorral és 1 ek citromlével kemény habot verünk. Ezt egy nylon zacskóba tesszük, a végére pici lyukat vágunk, és ezzel a habbal bevonjuk a sütit.
  7. Még 2 percre visszatesszük a sütőbe, hogy megszáradjon a hab a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6610
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény saját ötlet alapján készült.

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek