r
Nosalty Logó

Almás túrófánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Almás túrófánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    289.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6183.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 4220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összenyomkodjuk, és belereszeljük egy kisebb citrom reszelt héját.
  2. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd belefacsarjuk a citrom levét.
  3. Összekeverjük a túrót a reszelt almával, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a masszához adjuk. Hozzáadunk egy ek rumot, egy csipet sót, és alaposan összekeverjük. Sütés előtt fél óráig pihentetjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, és kanál segítségével kis halmokat szaggatunk a tésztából. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Vigyázzunk vele, ne legyen túl forró az olaj, mert akkor a külseje gyorsan megsül, belül pedig nyers maradhat a tészta. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot, és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 491
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 35118
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás túrófánk
A kis gasztronauta 142 recept

Február a fánksütés hónapja. A hagyományos szalagos fánk mellett ezeket a kis csodákat készítettem. Nagyon gyorsan elkészül, szemben kelesztett rokonaival, és még hidegen is valami eszméletlenül finom! Biztosan nem csak fánkszezonban fogom elkészíteni. Tálaljuk fahéjas porcukorral megszórva és/vagy baracklekvárral. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek