Almás torta tejszínhabbal recept

Almás torta tejszínhabbal
Almás torta tejszínhabbal
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom süti.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kevert, őszi süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát vékonyra szeleteljük, a citrom héját lereszeljük. Egy tálba rakjuk, összekeverjük.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet a sütőport, sózzuk, összekeverjük.
  4. A masszát az almához keverjük, s beleöntjük egy vajazott tortaformába.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, vágunk egy szeletet, nyomunk rá habtejszínt, s megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 497
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385