Almás töltött cukkini recept

Almás töltött cukkini
Almás töltött cukkini
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári ebéd. Egyszerű, de nagyszerű íze miatt szeretjük!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húslevesből megmaradt vegyes (mell, comb, szárnytő) csirkehúsból is készíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos almás töltött cukkini, csirkés töltött cukkini sajttal és tejföllel, töltött zöldség
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockát. Ebben megfőzzük a csirkemellet. Én ezt kuktában végzem. Van egy pároló betétem, ami szétterül a kuktában. Erre teszem a leveskockával bedörzsölt húst. Ha a hús megpuhult, egy tálon kihűtjük.
  2. A cukkinik végeit levágjuk, majd egy hosszú, éles késsel hosszában kettészeljük. A puha belső részt egy tálba kaparjuk. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a kihűlt csirkemellet felaprítjuk. Egy nagyobb lábasba beletesszük a cukkiniket, és forró, enyhén sós vízzel leforrázzuk. Lefedjük, és legalább 5 percig állni hagyjuk.
  3. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk a kikapart cukkini belsőt, és így sütögetjük tovább pár percig. Ezután tesszük hozzá a felaprított csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával. Ezt az egészet jól összesütjük. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojást is. A reszelt sajtot és a tejfölt pár csepp olajjal külön, jól összekeverjük.
  4. A forró vízből kivesszük a cukkiniket. Jól lecsepegtetjük, majd olajjal megkent sütőlemezre tesszük őket. Az üregekbe halmozzuk a tölteléket.
  5. A tölteléket gazdagon megkenjük a reszelt sajt és a tejföl keverékével. Előmelegített, jó forró sütőben 15 percig sütjük.
  6. Az idő letelte után kivesszük a sütőlemezt (tepsit) a sütőből, és a cukkinik tetejét kirakjuk vékony, hámozott alma szeletekkel, melyet előzőleg meglocsoltunk citromlével. A cukkiniket visszatesszük a sütőbe még 15-18 percre, és kisebb lángon addig sütjük, amíg az alma szép halványbarna nem lesz.
  7. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 850 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 329
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
272 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

282