r
Nosalty Logó

Almás-szilvás pite pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-szilvás pite pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Összesen 5146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Összesen 194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.3 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 5146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztalaphoz

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a feldarabolt margarint, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát úgy, hogy kb. 3 cm-es pereme legyen. A lapot megszúrkáljuk villával, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  2. A töltelékhez a szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk. Vágott felükkel lefelé a tésztára helyezzük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és meglocsoljuk citromlével. Ezeket is a tésztára rakjuk. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat felverjük a cukorral, és a citromeszenciával vagy aromával. A tejszínt összekeverjük a túróval, és a pudingporral, és ezt a tojásokhoz keverjük.
  4. A túrós krémet a gyümölcsre öntjük, és elsimítjuk, és megsütjük. Miután megsült hagyjuk kihűlni.
  5. Kislángon felmelegítjük a lekvárt, és átszűrjük. Ecsettel a sütemény tetejére kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4271
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk, ezt készítettem. Szüleimnél bőven termő almafa van, sok almásat kell sütni!:)

Hozzávalók

A tésztalaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?