r
Nosalty Logó

Almás-szilvás bitta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Almás-szilvás bitta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.2 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3620.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.8 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Jó alaposan összekeverjük robotgéppel, majd a tejfölt és a bort is beleöntjük.
  2. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kétszer hajtogatjuk, mint a leveles tésztát.
  4. Megint hűtőbe tesszük 15 percre.
  5. Közben az almát hámozzuk le, és vágjunk vékony szeleteket belőle, rázzuk össze a barna cukorral, a mandulával.
  6. Az aszalt szilvát vagdaljuk fel apró darabokra, és áztassuk kicsit a rumaromában.
  7. A tésztát nyújtsuk ki két darabra, és az egyiket tegyük a 25x35 cm-es tepsibe, amit vajazunk és morzsával megszórunk. Szurkáljuk meg villával, és erre rakjuk szépen az almát, majd a rumaromás szilvát, elosztva arányosan. Betakarjuk a másik tésztalappal.
  8. Ami leesik, azt félretesszük, és a tojással megkent tésztára rácsokat sodrunk belőle.
  9. Ezt is kenjük le tojássárgával, majd szórjuk meg a barna cukorral és a mandulával, meg a pisztáciával.
  10. 180 fokos sütőbe téve 45 percig sütjük.
  11. Közben lehet, hogy kisebbre kell venni a hőt, 160 fokra. Vigyázzunk, ne piruljon meg nagyon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1543
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-szilvás bitta
Zsuzsamama56 321 recept

A két tészta között gazdag töltelék van, nemcsak fahéjjal bolondítva lehet ízesíteni, itt a példa rá. Érdemes elkészíteni, mert nagyon aromás, szaftos sütemény.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek