r
Nosalty Logó

Almás süti vaníliás mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Almás süti vaníliás mázzal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 188 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2008 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: tojást cukorral habosrakeverjük. Hozzáadjuka tejet és olajat, majd végül a sütőporos lisztet.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük, elsimítjuk.
  3. Az almákat megtisztítjuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk és 1-1,5 cm vastagságú cikkekre vágjuk, rárakosgatjuk a tészta tetejére.
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük, majd a sütőből kivéve egyenletesen eloszlatjuk rajta a mázat, és újra visszatéve szép pirosra sütjük.
  5. Máz: Vajat felolvasztjuk, habosra keverjük cukorral, vaníliás cukorral és tojással.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x21
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11378
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamámtól való recept. Gyerekkoromban tanította meg velem az elkészítését, szóval nem egy nagy ördöngösség. Bátran belefoghat bárki, biztosan nem fog kudarcot vallani vele. A sütési időt még sosem mértem, úgyhogy csak körölbelüli az érték, amit beírtam. Ezért legyen a kép is mérvadó!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek