Almás süti lustáknak recept

Almás süti lustáknak
Almás süti lustáknak
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most éppen szezonja van az almának, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek ezt a receptet. Nekem nagy kedvencem, mert könnyű elkészíteni, hiszen csak minden hozzávalót bele kell szórni a tepsibe. Nagyon finom, és nem annyira száraz, mint a gyúrt változata. Kezdők is bátran próbálkozzanak vele, tuti sikerélmény lesz!

Végül egy apró tipp: mindent nagyon egyenletesen kell a tepsiben eloszlatni, hogy a végén a tojásos-tejes keverék ne álljon meg egy helyen, hanem el tudjuk folyatni az egész tepsiben.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyors almás, lusta asszony almás süteménye, egyszerű almás süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
  2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
  3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát egyenletesen rászórjuk a tepsire, és elsimítjuk. (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.)
  4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
  5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
  6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd az egészet beleöntjük a tepsibe.
  7. Végül a vajat kisebb darabokra vágva, elszórjuk az egész sütemény tetején.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 497
elküldve: 40
receptkönyvben: 438
elkészítve: 18/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildó

Mióta szakács: 2012.09.20.
1 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huli68
huli68 szo, 2013-10-26 16:37

én is a túrósat ismertem, de ez nagyon tuti lett, köszi a receptet

szép napot

tibóka
tibóka szo, 2012-10-06 10:12

Kedves Ildikó! Egy picit bizonytalan voltam a receptbe, hogy valóban sikerülni fog-e?! Megcsináltam, és nagyon finom!!! Valóban egyszerű, gyors!!! Köszönet érte! Török Ildikó /tibóka/

Bertalucia
Bertalucia szo, 2012-09-29 12:51

Sziasztok!

Elkészült a sütim, de úszik a vajban, pedig pontosan kimértem hozzá mindent. Lehet, hogy kevesebbet kellett volna beletennem. Szoktam ennek a túrós változatát készíteni, de azzal még soha nem jártam így.
Mi lehet a baj.??

Föfi Kata
Föfi Kata cs, 2012-09-27 19:46

Ez tulajdonképpen a bólyi túrós lepény, csak túró helyett fahéjas almával. (Mi csak chokito-sütinek hívjuk: ronda és finom). Így ősszel ez a variáció nagyon tetszik, holnap ki is próbálom!

karolyildiko
Ildó / karolyildiko cs, 2012-09-27 20:58

Nem ismertem a bólyi túróst, de megnéztem a recepjét és tényleg ugyanígy készül. :) Ki is kell próbálnom! Majd írjad meg, hogy ízlett! :)

kitti.88
kitti.88 cs, 2012-09-27 18:18

Én is megsütöttem, szerintem jól sikerült, viszont legközelebb kevesebb cukrot teszek bele, mert nekem nagyon édes lett. Amikor ráöntöttem a tejes tojást, akkor nekem is teljesen megállt a tetején, de én sütés közben szurkáltam, hogy folyjon le a rétegek közé is. Amúgy finom, mára kielégítette az édesség utáni vágyam :D

karolyildiko
Ildó / karolyildiko cs, 2012-09-27 20:55

Örülök, hogy jól sikerült! :) Lehet Neked édesebb volt az alma, én elég savanyúból készítettem, így pont jó lett ezekkel a mennyiségekkel. Az úgy meg rendben van, hogy megállt a tetején a tejes tojás, de ha nem szurkáltad volna, akkor is jó lett volna, szépen összeáll magától a sütőben, mert ez ilyen "csodasüti". :)

VMonika1
VMonika1 cs, 2012-09-27 16:21

szia, érdeklődnék, hogy mekkora tepsi kell ehhez a mennyiséghez? köszi

kripili
kripili / kripili cs, 2012-09-27 16:00

én megcsináltam de nekem nem lett az igazi....azt írtad,hogy a tejes tojásos cucc átjárja mindenhol,ezért kell figyelni a rétegezésre,gondolom ez azt jelenti,hogy átfolyik a rétegeken...hát én figyeltem,de nekem a tetején rekedt....és a vaj....az meg ott úszott rajta.....borzalmas lett....mit ronthattam el?

karolyildiko
Ildó / karolyildiko cs, 2012-09-27 20:51

Szia!
A tojásos cucc nem folyik át a rétegeken, csak sütés közben. Nekem is megáll a tetején, úgy kell lennie. Az egyenletes rétegezés azért fontos, hogy az egész lisztes "cucc" tetején elterüljön a tojásos lötyi, de nem kell átfolynia rajta, csak ne álljon meg az egyenletlenségből keletkezett "gödrökben". Nem tudom jobban elmagyarázni. Sütés után sem lett jobb? :( Sajnálom, nem tudom, mi lehetett a gond...

767