r
Nosalty Logó

Almás süti crème fraîche-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás süti crème fraîche-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 3901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.6 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 3901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kerek tortaformát vajjal kikenünk, és zsemlemorszaval kiszórunk.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk, majd szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket meglocsoljuk a citromlével.
  3. A vajat habosra keverjük 150 g cukorral, 1 vaníliás cukorral és csipet sóval. 3 tojást egyenként hozzádolgozunk, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet. A tésztát a tortaformában elsimítjuk (a szélein egy kicsit magasabb legyen a tészta, mint a közepén).
  4. A crème fraîche-t elkeverjük a 2 tojással, 50 g cukorral és az 1 vaníliás cukorral. A felét a crème fraîche-s masszának a tesztara öntjük. Rahelyezzük az almaszeleteket, majd raöntjük a maradek creme fraiche-s masszat.
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. A baracklekvárt felmelegítjük, egy szitán átpasszírozzuk. Az almákat bekenjük a lekvárral. A sütemény szélét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8537
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom almás sütemény. Tálaljuk tejszínhabbal.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A kenéshez és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!