r
Nosalty Logó

Almás-sárgabarackos muffin batyu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nihonka
Almás-sárgabarackos muffin batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 171 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3231 micro
  • β-crypt
    337 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A réteslapokat szedjük lapokra, és vágjuk kb. 20x20 cm méretűre. Összesen két lapot helyezzünk egymásra, vagyis két réteggel dolgozzunk.
  2. Az almát hámozzuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es kockákra, a barackot is magozzuk ki, szeleteljük fel, majd rakjuk egy hőálló edénybe. Szórjuk meg a fahéjjal, kókuszcukorral, fedjük le, és tegyük a mikróba (600W) kb. 5-6 percre.
  3. Ezután az almás keveréket jól keverjük össze, és konyhai törlőpapírra rakva hagyjuk kihűlni, a felesleges folyadékot pedig beszívódni.
  4. Ezután a muffin formába beleteszünk két réteg négyzetre vágott réteslapot úgy, hogy majd a tetején össze is tudjuk zárni. Az almakeveréket összekeverjük a kókuszreszelékkel.
  5. Egy-egy kanállal rakunk az almakeverékből a réteslapos muffin közepébe, majd mézzel vagy lisztes vízzel megkenve a széleket összezárjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-12 percig aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1546
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 24.

Ajánló

A tetejét megszórhatjuk kókuszcukorral és fahéjjal, melegen és hidegen is nagyon finom, akár reggeliként is fogyaszthatjuk kávéval.

Receptkategóriák

Almás-sárgabarackos muffin batyu
Nihonka 340 recept

Gondoltam, hogy a muffin formákat más módon használom fel, mint általában szoktuk. Szeretek nem hizlaló és különleges recepteket kitalálni. Nagyon finom lett, ilyet máskor is készítek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek