Almás-répás babakeksz recept

Almás-répás babakeksz
Almás-répás babakeksz
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nóri közeledik a 3. születésnapjához, de az egészséges "kényeztetés" az én reszortom (szülői áldással).

Nem voltam biztos benne, hogy az ízek, hogy jönnek össze, de nagy sikere lett a keksznek. Abban sem voltam biztos, hogy mennyire marad puha, ezért a fele mennyiség tetejét megkentem sütés után még langyosan egy kis porcukor-citromlé híg keverékével. Nagyon jót tett neki, bár egyáltalán nem lett kemény a "meztelen" sem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tízóraira remek süti volt bodzaitallal.

A szaggatóformát porcukorba mártottam liszt helyett. Ami ilyenkor átkerül a sütire az elhanyagolható mennyiség, de mégis finom, lágy karamelles ízt adott a kekszeknek.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-répás keksz, zabos keksz, reform keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet kávédarálóban megőröljük, amennyire lehet, mert lisztet helyettesít.

  2. Egy tálba tesszük a lisztet, sütőport, sót, zabpelyhet és a reszelt citromhéjat.

  3. Másik edényben a szobahőmérsékletű margarint/vajat habosra keverjük a barnacukorral és mézzel.

  4. Miután a két tál tartalmát elegyítettük, hozzáadjuk az almát és a répát. Az állag nagyban függ a répa és az alma nedvességtartalmától. Ha túl puhának tartjuk, egy kis őrölt mandulával szilárdíthatjuk.

  5. ½ - 1 órát a hűtőben pihentetjük.

  6. Két nylon között 1 cm-re kinyújtjuk, és szaggatjuk.

  7. A sütőt előmelegítjük, és a sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, dobozolhatjuk. 30-35 darab lett közepes méretű formával.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 889
elküldve: 10
receptkönyvben: 200
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miczán Katalin
Miczán Kati / Miczán Katalin k, 2015-11-10 17:45

Kedves Szeva!
Már több alkalommal megsütöttem a babkekszedet,nagyon hálás vagyok a receptért!
Eredetileg az unokámnak sütöttem ,ám a család többi tagjának is ízlett ,azóta dupla adagot készítek! E pillanatban is a hűtőben "kuksol " 2 adag.....
Nagyon köszönöm még egyszer a receptet!
Üdvözlettel: Miczán Kati

Szeva50
Szeva / Szeva50 k, 2015-11-10 23:14

Kedves Kati! Az unokám azóta már iskolás, de köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a kekszre. Hamarosan újra terítékre teszem. Üdvözlettel: Sz Éva

Sütee
Sütee sze, 2012-06-06 12:01

Én is Nóri vagyok, csak én már a 23hoz közeledek :D És ma kipróbálom ezt a sütit :)

557