r
Nosalty Logó

Almás rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 446 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2226 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 446 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2965.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1985.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2226 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és almát meghámozzuk. A krumplit vékony szeletekre és a hagymát karikákra vágjuk. Az almát pedig félbe, magházát eltávolítjuk és felszeljük.
  2. A tejet a tejszínnel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk, és egy sor krumplival kibéleljük, majd rá az almát, utána a hagymát. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok. Ezután ráöntjük a tejes szószt, és a tetejére kis vajdarabkákat szórunk.
  3. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8674
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli rajongóknak kis újítás. Gyümölcsös pikáns ízkombináció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek