r
Nosalty Logó

Almás-pudingos szelet Medea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-pudingos szelet Medea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Puding

Összesen 233 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Puding

Összesen 1864 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Puding

Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 233 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 1864 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Puding

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citrom héját, és kemény habot verünk belőle.
  2. A liszthez hozzákeverjük a fahéjat és a sütőport, majd a tojássárgás masszához adjuk. A felvert fehérjét óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes keverékhez, ügyelve, hogy ne törjük mag a habot.
  3. Előmelegített 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a tészta átsült, alkalmazzunk tűpróbát.)

Almás töltelék

  1. Az almás réteghez a megmosott és felkockázott almát teflon serpenyőben vajon megfuttatjuk. Hozzárakjuk a fahéjat, a gyömbérport, és rácsorgatjuk a mézet. 10 percig fedő alatt pároljuk (néha rázogassuk meg az edényt, hogy a fűszeres mézes máz mindenhol érje az almát).

Puding

  1. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon leírtak szerint. Amikor a puding még nem sűrűsödött be teljesen, rumaromával ízestjük. Közben a lapzselatint vízben áztatjuk. Amikor a puding elkészül, a lapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük. Ez biztosítja majd a sütemény jól szeletelhető állagát.
  2. Utolsó lépésként összeállítjuk a sütit. A megsült és kihűlt tészta tetejére adagoljuk az almát, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a pudingot. Pár órát a hűtőben hagyjuk összeállni, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4568
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idén nagyon finom ízű almákat lehet kapni, ezért mindig van belőle bőven itthon. Persze, nem csak nyersen fogyasztjuk, de sütibe is szívesen felhasználom.:-) A szokásos almás pite helyett most ez a pudingos, krémesebb változat született.

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Puding

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.