r
Nosalty Logó

Almás-pudingos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Almás-pudingos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7583 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2862 mg
  • Nátrium
    2381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1016.6 g
  • Cukor
    718 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 7056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészületként az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A gáztepsibe sütőpapírt teszünk, melyet enyhén megvajazunk. Erre rakosgajtuk a felszeletelt almákat. Az alma vastagsága kb. 1-1,5 cm legyen.
  2. A 10 tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az előre összekevert sütőporos-bikarbónás lisztet. A keverékbe óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjék felvert habját, majd az így kapott keveréket kettéválasztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd ezt egyenletesen az almákra simítjuk.
  3. Amikor ezzel megvagyunk, akkor minderre rásimítjuk a "fehéren" maradt masszát, majd (tűpróbáig) sütjük.
  4. Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingpor elkeverjük a tejjel, és megfőzzük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára elegyítjük.
  5. Amikor a tészta már kellőképen kihűlt, rásimítjuk a vajas-pudingos krémet, és elkészítjük a csokimázat. A végén ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22131
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Ajánló

Mivel a süti elég édes és laktató, ezért kis kockákra vágjuk, amikor tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami nagyon finomat és kicsit gejl-t akartam enni. A régi receptek között durkálva találtam meg ezt a süteményt. Igazából csak egy kis cetlire volt lejegyezve valamikor régen, még neve sincs. Illetve lehet, hogy van neve, de én csak mennyei almásnak hívom, mert nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek