r
Nosalty Logó

Almás pite Nonika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nonika
Almás pite Nonika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.7 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 4118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, cukrot, sót és a hideg, felkockázott vajat a tenyerünkkel morzsás állagúra összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadunk annyi vizet, hogy össze tudjuk gyúrni a tésztát.
  3. Ezután kettévágjuk a tésztát, fóliába csavarjuk és úgy 30 percre berakjuk a hűtőbe.
  4. Mikor letelt a 30 perc, az egyik tészta darabot kinyújtjuk, és egy piteformába helyezzük, majd vissza a hűtőbe. A másik tésztadarabot is kinyútjuk, és ezt is visszatesszük a hűtőbe pihenni.
  5. A töltelékhez cikkekre vágjuk az almákat, megszórjuk a kétféle cukorral, rá a citromlevet, fahéjat, szerecsendiót és a sót, majd minimum 30 percig hagyjuk állni. Az a lényeg, hogy kijöjjön belőle legalább 120 ml lé.
  6. Ezt az almás levet egy lábasba öntjük, bele a vajat és a tűzhelyen el kezdjük forralni. Addig forraljuk, míg legalább 80 ml nem lesz belőle, majd egy picit karamellizáljuk is.
  7. A felső tésztalapot kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni pár percet.
  8. A lecsöpögtetett almacikkeket összekeverjük a kukoricaliszttel, majd ráöntjük a 80 ml-re beforralt levet.
  9. Az almás tölteléket ráöntjük a piteformában lévő alsó tésztalapra, majd befedjük a felső lappal. A tészták széleit összenyomkodjuk. A pite tetejét bevágjuk középen, hogy a gőz távozni tudjon. Tojással kenjük le a tésztát.
  10. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha nagyon sülne a pite teteje, fóliával takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4128
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nonika 5 recept

Egyszerűen csak imádjuk!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek