r
Nosalty Logó

Almás pite mentás creme fraiche-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takibácsi
Almás pite mentás creme fraiche-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Amíg a tészta pihen, jöhet minden más

Vaníliasodó

Formázás és sütés

Creme Fraiche

Összesen 734 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Amíg a tészta pihen, jöhet minden más

Vaníliasodó

Formázás és sütés

Creme Fraiche

Összesen 5845 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Amíg a tészta pihen, jöhet minden más

Vaníliasodó

Formázás és sütés

Creme Fraiche

Összesen 221 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 734 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2817.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.4 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    807 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 5845 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Amíg a tészta pihen, jöhet minden más

Vaníliasodó

Formázás és sütés

Creme Fraiche

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a citromhéjat.
  2. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, és közben az olvasztott vajat kisebb adagokban folyamatosan hozzáadjuk.
  3. A tésztából cipót formálunk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Amíg a tészta pihen, jöhet minden más

  1. 4 almát meghámozunk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és vajat, végül a darált dióval keverjük el.
  2. Figyeljünk rá, hogy az alma levét ne nagyon passzírozzuk ki, miközben összeállítjuk a tölteléket. Arányaiban több tészta vesz körül majd 1-1 adagot a süteményből, kelleni fog az alma nedvesség tartalma.

Vaníliasodó

  1. A sodóhoz elkeverjük a lisztet a 2 féle cukorral, majd a tejszínnel és a vanília aromával simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és azzal is jól elkeverjük.
  2. Tegyük hűtőbe felhasználásig.

Formázás és sütés

  1. A tészta felét a pihentetés után vegyük ki a hűtőből, és kilisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra (egyszerre nem érdemes az egészet, mert nem fér bele a muffin sütőbe, és míg az első adag sül, a többi tésztát vissza lehet tenni a sütőbe).
  2. Vegyük elő a muffin sütő tepsit, kenjük ki a formákat vajjal.
  3. A kinyújtott tésztából szaggassunk akkora köröket, amivel ki tudjuk bélelni az egyes muffin formákat (nekem 10-11 cm átmérő vált be). Ha ezzel megvagyunk, vegyük elő a sodót és az almatölteléket.
  4. A formák aljába tegyünk kb 1 evőkanállal a sodóból (kb. 30 db lett belőle, próbáljuk elosztani, hogy jusson mindegyikbe), majd töltsük meg a diós almatöltelékkel. Kanállal kicsit lenyomkodhatjuk, lesimíthatjuk a tetejét.
  5. A másik két almát nem hámozzuk meg. Vékony szeletekre szeljük, ne sokat egyszerre, mert megbarnul. Fektessünk pár szelet almát a formák tetejére, hintsük meg cukorral, majd egy vízbe mártott ecsettel kenjük át a tetejét.
  6. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és hőlégkeverésen kb. 40 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát ennek mintájára ugyanígy elkészítjük.

Creme Fraiche

  1. Én nem kaptam eredeti Creme Fraiche-t, úgyhogy tejfölből és tejszínből kevertem egy hozzá hasonló krémet, amibe egy marék friss mentalevelet aprítottam.
  2. Természetesen enélkül is finom az almás pite, de aki teheti, kóstolja meg így is! Szerintem nem bánja meg :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 748
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite mentás creme fraiche-val
Takibácsi 27 recept

Az egyik kedvenc süteményem az almás pite. Szinte minden formában, bármikor meg tudom enni. Az oldalon található, bevált receptek közül ihletet merítve született meg ez a verzió. Az egyik recept Gréti bécsi almás pitéje volt, a másik pedig Alkonyat vaníliasodós receptje. Mindenesetre hamar elfogyott, remélem másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

Tészta

Amíg a tészta pihen, jöhet minden más

Vaníliasodó

Formázás és sütés

Creme Fraiche

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek