r
Nosalty Logó

Almás pite Incilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Incilla
Almás pite Incilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 922 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 922 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6459.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2836 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    1472.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2058 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 5524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a puha margarint, és szétmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, és összedolgozzuk. A tésztát kb. fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, és ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket is.
  4. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből, és osszuk 2részre.
  5. Sütőpapíros tepsibe nyújtsuk ki az egyik tésztát.
  6. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat, és öntsük rá a megpárolt almát. Simítsuk el a tésztán az almát, és tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is.
  7. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét egy villával néhány helyen, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni anélkül, hogy szétrepesztené a tésztánkat.
  8. Kb. 40-45 percig süssük 180 C-on alul-felül, és amikor szép aranybarnára sült a teteje, akkor elkészült a sütink. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. Miután kihűlt a sütink, kockákra vágjuk, és hintsük meg a tetejét porcukorral.
  10. Töltelék: Amíg a tésztánk pihen a hűtőben,hámozzuk meg az almát, és egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunkarra, hogy az alma csumáját ne reszeljük bele!
  11. Egy nagy lábasba tegyük a lereszelt almát, és ízlés szerint ízesítjük cukorral és jó sok fahéjjal. Minél több benne a fahéj, annál finomabb lesz a sütink!! ;-)
  12. Kb. 4-5 percig pároljuk az almánkat, és kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, még ízesítsük fahéjjal és cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4820
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 08.

Receptkategóriák

Almás pite Incilla konyhájából
Incilla 10 recept

Gyermekkorom kedvenc sütije, ajánlom kipróbálni ezt a receptet mindenkinek, aki rajong az almás sütikért! ;-)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?