Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite gluténmentesen

Almás pite gluténmentesen
Almás pite gluténmentesen
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus magyar sütemény gluténmentesen. A tészta omlósan puha. Az íze és az állaga alapján nem lehet megmondani, hogy ez gluténmentes. Felveszi a versenyt bármelyik búzalisztes almás pite recepttel.

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pite, almás pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de nem kell nagyon kidolgozni. Folpackkal letakarva 30 percre a hűtőbe tesszük. Az útifűmaghéj a receptből akár el is hagyható, DE! Ettől az 1 grammtól egy nagyon ruganyos, könnyen kezelhető tésztát kapunk.
  2. Kettészedjük, és az egyik felét kinyújtjuk, a tepsi aljába helyezzük. Én 23x 23 cm-es tepsit használtam. A tésztát villával megszurkáljuk, és megszórjuk a pehellyel.
  3. A meghámozott almát uborkagyaluval vékonyra szeleteljük, és egy sort fektetünk a tésztánkra. Vékonyan meghintjük a fahéjjal összekevert cukorral, majd újabb sor alma és fahéjszórás következik, amíg el nem fogy a töltelékünk. Ha maradt még cukor, azt a tetejére szórjuk.
  4. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tetejét megszurkáljuk, és felvert egész tojással lekenjük.
  5. 10 percig 180 fokon sütjük hőlégkeveréssel, majd visszaállítjuk 170 fok alsó sütésre, és így még további 30 percig sütjük. A sütés elején teljesen sima volt a pite felülete, de a sütőben szinte “felfújódott” a sok levegőtől, amitől még omlósabb lett.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 573
össznézettség: 1 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
20 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
rizsliszt 450 g
vaj 300 g
tojás 2 db
citromhéj 1 g
útifű maghéj 1 g
sütőpor 10 g
tojás 1 db
alma 1.5 kg
porcukor 150 g
fahéj 2 g
burgonyapehely 30 g