r
Nosalty Logó

Almás pite 14.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Almás pite 14.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 929 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 191 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 929 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5176.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1044.1 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3083 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 7428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Tetszés szerinti mennyiségű cukrot (kb. 5 dkg), 1 cs vaníliás cukrot és a fahéjat beleszórjuk, jól elkeverjük, és hagyjuk állni!
  2. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat összekeverjük. A margarint gyorsan összemorzsoljuk a lisztben, beleütjük a 2 tojássárgáját, és puha tésztát gyúrúnk belőle. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik egy picit nagyobb legyen.
  3. Lisztezett deszkán a tepsink méretétől 1,5 cm-rel nagyobra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit úg, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Megszórjuk pici zsemlemorzsával.
  4. Az almát picit kinyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Ezt is megszórjuk kis zsemlemorzsával.
  5. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, de csak akkorára, mint a tepsi mérete, ezzel befedjük. A tészta szélét összenyomkodjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36x4
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 62329
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Aki nem szereti a fahéjat, az el is hagyhatja belőle. Nem kell az almát előre megdinsztelni. Tálaláskor vaníliás porukorral szórjuk meg a tetejét. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagynéném receptje ez , aki valószínű, hogy a nagymamámtól tanulta. Nagyon régi recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek