r
Nosalty Logó

Almás piskóta Walaky konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Walaky
Almás piskóta Walaky konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 1450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra - előmelegítjük -, mire összeállítjuk a süteményt, épp felmelegszik, majd kimérünk mindent, amit lehet, s odakészítünk, amire szükségünk lesz, így könnyebben összedobható.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, félretesszük (kb. 4-5 alma lesz - meghámozva, lereszelve kell lennie 30 dkg-nak). A tojásokat egy tálban - amelyben kényelmesen elfér majd minden - a cukrokkal gépi habverővel habosra verjük.
  3. A liszttel összekavarjuk a sót, sütőport, fűszereket, s hozzáöntjük az előbbihez, s tovább verjük - nem kell sokáig -, míg egynemű masszát kapunk.
  4. A reszelt almát alaposan kinyomkodjuk - a levét megisszuk, ez az igazi 100 %-os almalé :) -, beletesszük a masszába, jól összekavarjuk, eloszlatjuk az almát egyenletesen.
  5. Végül: a sütőpapírral bélelt tepsinkbe öntjük, elegyengetjük egyenletesre, s 170 fokon, légkeveréssel, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, levesszük róla a sütőpapírt - kézzel kivesszük, egy tálcára ráfordítjuk a tetejét, így lehúzzuk a papírt -, s tetszés szerinti formában szeleteljük. Tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral. Másik alkalommal készíthetünk hozzá gyümölcsmártásokat, pudingokat, s mellé tálaljuk, s aki kanalazni szeretné hozzá, úgy vesz belőle a tányérjára, de le is öntheti velük. De - hangsúlyozom - önmagában is nagyon, de nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x18x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 42823
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 08.

Ajánló

Ez kb. 3 adagnyi, így érdemes duplázni mindent nyitásból, mert kevés lesz! :) Én is duplázni szoktam! :) Egyszerűen "rájárunk" napközben, s azt vesszük észre, üres a tálca! :) Tehát, ha másnap is szeretnénk még enni belőle, mindenki gondolja át, mekkora adagot készít! :)  Ügyeljünk arra, hogy alaposan nyomkodjuk ki az almát, így lesz könnyű, nem nyúlós - ezt a sütit, ha összenyomjuk 2 ujjunk között, nem nyomódik össze, "visszarúgja" magát, ez is bizonyítja, hogy tökéletes! Érdemes ezt a tepsi méretet ekkora adaghoz tartani - kis eltérés természetesen nem gond, de tényleg kicsi legyen az eltérés -, mert ez a magasság tökéletesen átsül! Ha növeljük az adagot, a tepsi méretét is növeljük! Ha vastag lesz a tésztája, könnyen előfordulhat, hogy nem sül át rendesen! Egyébként, elronthatatlan, s nagyon, de nagyon finom!!!! Ebből még gyermekünknek is csomagolhatunk uzsonnára, mellé fincsi teát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sok barackos, szilvás sütemény után vágytam egy könnyed piskótára...... mivel beköszöntött az ősz, gondoltam, valamilyen almás szuper lenne..... elővettem a jól bevált, valóban mennyei, ízletes piskótareceptemet...... szerintem, ennél gyorsabban elkészíthető és ennyire finom, könnyű piskóta nem is létezik..... nem azért, mert az enyém :)....... próbáljátok ki, nem bánjátok meg...... nehezen lehet abbahagyni..... gyorsan fogy..... jön-megy az ember, s nem bírja megállni, hogy be ne kapjon egyet...... aztán azt vesszük észre, hűlt helye a sütinek : )........ kiválóan alkalmas gyermekünknek uzsonnára az iskolában, mellé egy flakonban fincsi tea..... de nekünk, felnőtteknek is a munkahelyre.... érdemes "eltenni" ezt a receptet......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek