r
Nosalty Logó

Almás piskóta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Almás piskóta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    329.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6324.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1812 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    737.6 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2354 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 6284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Az almákat megmossuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a joghurtot, az étolajat és az almát.
  4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük.
  5. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  6. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  7. A tepsiből kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejére is krémet kenünk.
  8. Krém elkészítése:
  9. A tejet forrni tesszük egy csipet sóval, majd ha felforr, állandó kevergetés közben kemény krémmé főzzük benne a búzadarát.
  10. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral és az egész tojással.
  12. Végül összekeverjük a kétféle krémet, és vaníliaaromával ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21494
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás piskóta vaníliakrémmel
ze(n)derta 188 recept

Van olyan, hogy csak úgy elkezdek csinálni valamit. Most ez jött ki belőle...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk