Almás piskóta Gréti konyhájából recept

Almás piskóta Gréti konyhájából
Almás piskóta Gréti konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhanapján segítséget veszünk igénybe és egy nagyon kedves, fiatal lányt hívunk a gyerkőcökre vigyázni, hogy elmehessünk színházba, moziba vagy csak levegőzni. Tőle kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez a süti magában is megállja a helyét, de ha a fel akarjuk dobni egy kicsit, akkor vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk, vagy egyszerűen csak porcukorral szórjuk meg a tetejét!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta, gyümölcsös sütemény, almás sütemény

elkészítés

  1. A tepsit bőven kivajazzuk, és megszórjuk cukorral.
  2. Az almákat pucolás után felezzük, vékony szeletekre vágjuk, ezeket szépen egymás mellé, hosszanti sorokban (úgy, hogy félig fedjék egymást) a cukrozott sütőformára helyezzük.
  3. Egy tálkában habosra keverjük a tojások sárgáját a kristály- és a vaníliás cukorral.
  4. Másik edényben a tojásfehérjét kemény habbá dolgozzuk.
  5. Az átszitált lisztet sütőporral elegyítjük, és a felét a sárgájához adjuk, majd jöhet a hab, de csak szépen finoman, részletekben, fakanállal keverve.
  6. A sütőporos liszt másik felét ugyanilyen odafigyeléssel, kisebb mennyiségekben keverjük a tésztához.
  7. Az elkészült masszát az almaszeletekre öntjük.
  8. A piskótát előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 percig a sütőajtó nyitogatása nélkül – nehogy a tészta összeessen – készre sütjük.
  9. Hagyjuk még egy picit a sütőben, és ha ki is vesszük, egy konyharuhával takarjuk le a sütinket.
  10. Pár perces pihenés után – ha a tészta már elvált a forma oldalától – borítsuk ki egy tálra. Lehet, hogy a cukor miatt kissé ragacsos és nehézkesen válik el az aljától, de ne ijedjünk meg, a végeredmény gyönyörű lesz! Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 798
elküldve: 12
receptkönyben: 227
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
149 recept

Hozzászólások (1)

Bagdi Gréta
Bagdi Grétap, 2012-10-05 20:38

Az előző fotó nem sikerült valami jól, úgyhogy sütöttem egy másikat. Ennek a tetején nem látható olyan jól az alma, de isteni finom lett! Gréti

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!