Almás piskóta Gréti konyhájából recept

1 adag
364
kcal
Almás piskóta Gréti konyhájából
Almás piskóta Gréti konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhanapján segítséget veszünk igénybe és egy nagyon kedves, fiatal lányt hívunk a gyerkőcökre vigyázni, hogy elmehessünk színházba, moziba vagy csak levegőzni. Tőle kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez a süti magában is megállja a helyét, de ha a fel akarjuk dobni egy kicsit, akkor vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk, vagy egyszerűen csak porcukorral szórjuk meg a tetejét!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta, gyümölcsös sütemény, almás sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit bőven kivajazzuk, és megszórjuk cukorral.
  2. Az almákat pucolás után felezzük, vékony szeletekre vágjuk, ezeket szépen egymás mellé, hosszanti sorokban (úgy, hogy félig fedjék egymást) a cukrozott sütőformára helyezzük.
  3. Egy tálkában habosra keverjük a tojások sárgáját a kristály- és a vaníliás cukorral.
  4. Másik edényben a tojásfehérjét kemény habbá dolgozzuk.
  5. Az átszitált lisztet sütőporral elegyítjük, és a felét a sárgájához adjuk, majd jöhet a hab, de csak szépen finoman, részletekben, fakanállal keverve.
  6. A sütőporos liszt másik felét ugyanilyen odafigyeléssel, kisebb mennyiségekben keverjük a tésztához.
  7. Az elkészült masszát az almaszeletekre öntjük.
  8. A piskótát előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 percig a sütőajtó nyitogatása nélkül – nehogy a tészta összeessen – készre sütjük.
  9. Hagyjuk még egy picit a sütőben, és ha ki is vesszük, egy konyharuhával takarjuk le a sütinket.
  10. Pár perces pihenés után – ha a tészta már elvált a forma oldalától – borítsuk ki egy tálra. Lehet, hogy a cukor miatt kissé ragacsos és nehézkesen válik el az aljától, de ne ijedjünk meg, a végeredmény gyönyörű lesz! Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 166
elküldve: 13
receptkönyben: 231
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
191 recept

Hozzászólások (1)

Bagdi Gréta
Bagdi Grétap, 2012-10-05 19:38

Az előző fotó nem sikerült valami jól, úgyhogy sütöttem egy másikat. Ennek a tetején nem látható olyan jól az alma, de isteni finom lett! Gréti

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
364