Almás piskóta Gréti konyhájából recept

1 adag
364
kcal
Almás piskóta Gréti konyhájából
Almás piskóta Gréti konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhanapján segítséget veszünk igénybe és egy nagyon kedves, fiatal lányt hívunk a gyerkőcökre vigyázni, hogy elmehessünk színházba, moziba vagy csak levegőzni. Tőle kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.

hozzávalók / 6 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Ez a süti magában is megállja a helyét, de ha a fel akarjuk dobni egy kicsit, akkor vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk, vagy egyszerűen csak porcukorral szórjuk meg a tetejét!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös piskóta, gyümölcsös sütemény, almás sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit bőven kivajazzuk, és megszórjuk cukorral.
  2. Az almákat pucolás után felezzük, vékony szeletekre vágjuk, ezeket szépen egymás mellé, hosszanti sorokban (úgy, hogy félig fedjék egymást) a cukrozott sütőformára helyezzük.
  3. Egy tálkában habosra keverjük a tojások sárgáját a kristály- és a vaníliás cukorral.
  4. Másik edényben a tojásfehérjét kemény habbá dolgozzuk.
  5. Az átszitált lisztet sütőporral elegyítjük, és a felét a sárgájához adjuk, majd jöhet a hab, de csak szépen finoman, részletekben, fakanállal keverve.
  6. A sütőporos liszt másik felét ugyanilyen odafigyeléssel, kisebb mennyiségekben keverjük a tésztához.
  7. Az elkészült masszát az almaszeletekre öntjük.
  8. A piskótát előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 percig a sütőajtó nyitogatása nélkül – nehogy a tészta összeessen – készre sütjük.
  9. Hagyjuk még egy picit a sütőben, és ha ki is vesszük, egy konyharuhával takarjuk le a sütinket.
  10. Pár perces pihenés után – ha a tészta már elvált a forma oldalától – borítsuk ki egy tálra. Lehet, hogy a cukor miatt kissé ragacsos és nehézkesen válik el az aljától, de ne ijedjünk meg, a végeredmény gyönyörű lesz! Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25x6 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 006
elküldve: 13
receptkönyben: 231
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
191 recept

Hozzászólások (1)

Bagdi Gréta
Bagdi Grétap, 2012-10-05 20:38

Az előző fotó nem sikerült valami jól, úgyhogy sütöttem egy másikat. Ennek a tetején nem látható olyan jól az alma, de isteni finom lett! Gréti

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
364