r
Nosalty Logó

Almás nyelvsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás nyelvsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 2239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3523 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3113 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3937 micro
Összesen 2239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Az abáláshoz a megmosott disznónyelveket egy közepes fazékba helyezzük és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy két-három ujjnyi magasságban ellepje a nyelveket.
  2. Feltesszük főni, amikor forrni kezd, takarékra vesszük a lángot, a nyelvhez adjuk a babérlevelet, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, csilipaprikát és addig főzzük (1,5-2-2,5 órát is igénybe vehet) amíg a nyelvek megpuhulnak. A főzőlében hagyjuk hűlni.
  3. Amikor a nyelvek kihűltek (vagy langyosak), kivesszük a főzőléből (abaléből), lecsöpögtetjük, a szükséges hártyaszerű részeket eltávolítjuk.
  4. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük.
  5. A meghámozott almát, majd a főtt nyelveket egyforma vékony csíkokra szeleteljük, és a tejfölös öntettel elkeverjük. (Az almát a szeletelés után mindjárt keverjük az öntetbe, így nem barnul meg.)
  6. A főtt tojásokat felszeleteljük, és a salátába keverjük, vagy tálaláskor a saláta közé rétegezzük.
  7. Az almás nyelvsalátát salátalevélen, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9277
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Fogyaszthatjuk előételként, készíthetünk belőle szendvics-falatkákat, tálalhatjuk pirítóskenyéren vagy pitába töltve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almás nyelvsaláta főtt (abált) nyelvből készül, amelynek elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, de ezt követően a saláta gyorsan összeállítható. A főtt nyelvhez jól illik a mustár, ezért a nyelvsaláta tejfölös öntete is mustáros ízesítést kapott. (További képek itt találhatóak. A recept itt jelent meg, a 8. számban:).

Hozzávalók

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?