r
Nosalty Logó

Almás muffin őszibarack-pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Almás muffin őszibarack-pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muffinhoz

A pudinghoz

Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muffinhoz

A pudinghoz

Összesen 2117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A muffinhoz

A pudinghoz

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 2117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A pudinghoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A margarint, a cukorral/édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a fahéjat.
  2. Aszáraz anyagokat összekeverjük, a masszához adjuk, és jól átkeverjük.
  3. Az almákat mossuk, hámozzuk, lereszeljük, és a joghurttal együtt a tésztánkhoz adjuk, majd elkeverjük.
  4. Az őszibarackokat megpucoljuk, villával jól összetörjük, és elkeverjük benne a keményítőt és az édesítőt (pl. stevia).
  5. A szilikon muffinformáinkat vékonyan kikenjük vajjal, és aztésztánkból egyevőkanálnyit a formákba kanalazunk. 2 kiskanálnyiőszibarack-pudingot merünk 1-1 muffin közepébe, majd ezt újabb adag tésztával fedjük.
  6. A sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10366
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

Ez az adag 12 db muffin készítésére elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás muffin őszibarack-pudinggal
Skorpió 49 recept

Szinte mindig gyümölcsös pudingot készítünk (kivétel, mikor Bocicsoki-pudingosat), és az eddigi tapasztalataimból gondoltam ki ezt a fajta kellemes ősz délutáni süti. A folyékony őszibarackos tartalomból sütés hatására lágy puding állagú töltelélet kapunk.

Hozzávalók

A muffinhoz

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?